за довечера-ризото с пачи крак.
Ползвам газов котлон-двоен, но ще се справите и с електрически.На единия слагам в касерола накъсаният пачи крак(просто хващаш гъбата и разделяш на две-4-6, зависи от размера-да може да го лапнеш без да препълниш устата) с лъжица олио под капак да се задуши-двойна шепа(би трябвало да стигне и за двама маломерни на диета-ако е единствено ястие-инак си е три ресторантски порции).На дугия- задушавам в лъжица олио глава лук(сега е млечен-идеален) накълцан на ситно,слагам ориз-балдо-харесвам тоя сорт, без да го мия,чаша, и разбърквам енергично.Прибавям чаша вода, разбърквам да попие,още вода-към две чаши общо,накрая добавям булжона от гъбите-итделило е към половин чаша и вече съм ги изключил, разбърквам да попие,сол,проверявам на вкус,още сол,скилидка чесън и две-три лъжици сметана,прибавям гъбите, скилидка чесън ,проверявам на вкус и ако трябва-добавям лъжица бяло вино ил малко лимонов сок, и след като сипя в чиния-поръсвам с мащерка(обичам мащерка) или риган(също му е сезон на пресния)-15 минути , максимум двайсет.Нямам идея кви са калориите.С розе,бира,бяло вино или просто добро настроение-става