...И тъкмо стана дума - да си дам ранната прогноза. БСП и Дуан са на границата и с това са важни-кой и дали ще прескочи, щото ще промени доста пейзажа. Другите дребосъци са аут, но пак зависи с колко са аут - едно е с 2%, друго - с 0.2%. Свинята може да запази или понамали малко броя депутати, щото избирателната активност ще се вдигне. ППиДъиБъ ще намалят доста, а ако се разцепят каквито анонси има - може и с доста доста. Същото и с Костя - каквото откъсна от БСП, ся отива при Радев. Мутрата също ще намали - едно заради повишената активност, друго - като нищо част от тях ще се "ориентират" в обстановката и ще заложат сланинка за местните избори, откъдето папкат, а "проекта" ГРОБ от тук нататък ще е все надолу. Засега не мога да се ангажирам всичко това какво ще донесе на Радев, но няма да се учудя, ако е близо до 40%. Има ли други гадатели?
Ако може и с числа, прошу!
я и аз да се изокам. още е рано, но към момента:
1. итн, величие, бсп са твърдо аут. като си спомням как червените реагираха на станишев с "пеевски става шеф на данс или правителството пада", както и на кампанията срещу нинова там за патроните за украйна, за която тя изпонаосъди един куп народ, ама това вече не беше новина и не се появи по медиите, прошка за зафиров е просто невъзможно да има. другите са ясни.
2. мечоносците са стабилно закрепени, като една от основните причини за това е добре документираното маваши гери в тумбака на оня пеевския, както и цялостното екстремно говорене на руди. аз освен него само за расташки съм чувал като някой друг мечоносец, а за расташки последно гледах как върховно се е издънил, като е изтървал некви срокове срещу киро брейка, което както и да го гледаш е недопустимо за водещ юрист. обаче според мен мечовете са вътре стабилно.
3. за пепейците и дебейците ще гласуват обичайните им там от сектата, то не може да е друго това, да те лъжат в очите и ти да ходиш и пак доверие да им гласуваш, но като цяло ако като депутати са колкото и сега - берекет версин.
4. възраждане - костя подкара тежката артилерия срещу радев и има всички основания за това, там с референдума и т.н. това добре, ама изборите като свършат, тези дето са се псували, ще трябва некси заедно да работят. за мен костя е второто разочарование на близките години /първото е радев, дето служебните му искаха да имат приемственост, вместо да разграждат боко/, той се показва като абсолютно невъзможен за взаимодействие за постигане на общи цели, както по местните избори, дето беше нарисувано обединение с бсп за софия и варна, така и сега. човекът си е солов играч и по всичко изглежда, че иска солово да си кюта в нишата 15-20%. и здраво се притеснява, че мекият му електорат може да завие в посока на радев.
5. апс и дпс на шиши - ако има достатъчно компетентен вътрешен министър, то тези на шиши ако влезнат, ще влезнат с мноооого малко. съответно ако дпс влезе, то доган ще е навън. ако шиши не влезе, то доган може и да е парламентарно представен. тука зависи много и от външни фактори, примерно гласуването в югоизточната ни съседка. там изборите се организират от турската държава /!/ и гласуващите се насочват към този, който е по-удобен на ердо към момента.
6. герб - те от 2009 като брой гласове ходят стабилно надолу, така че ако има по-голяма активност спокойно може да се срутят с 50%.
7. извънпарламетарни - на сърце ми е непокорната партия на нинова и смятам, че абсолютно сигурно ще вземе над 1% за субсидия, ама не вярвам да влезе при висока активност. надявам се старата ѝ неспособност относно избора на кадри да бъде малко от малко озаптена. в бсп в момента властват тези, дето тя си ги избра и ѝ бяха заместници. тези, дето я последваха, не бяха от националното божкем бюро на столетницата, т.е. тя не им беше гласувала максимално доверие. тези, дето бяха с максималното доверие, я предадоха. до един. което е изключително лош атестат за един лидер. в края на краищата ти може да си абсолютно принципен, компетентен и прочие, ама като си избереш екскременти за заместници, и резултатът е екскремент - ей го сегашното бсп на кво прилича. струва ми се перспективно да подбере няколко читави неопетнени от сегашното си обкръжение и да почне да ги анонсира, та да успее да ги направи по-разпознаваеми за следващите /не за тези/ избори. за тези е късно.