Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 26, 2026, 01:26:00

Автор Тема: торбата с прогнозите за пролетните избори на 2026...  (Прочетена 73 пъти)

Nor1 и 19 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8141
    • Профил
...И тъкмо стана дума - да си дам ранната прогноза. БСП и Дуан са на границата и с това са важни-кой и дали ще прескочи, щото ще промени доста пейзажа. Другите дребосъци са аут, но пак зависи с колко са аут - едно е с 2%, друго - с 0.2%.  Свинята може да запази или понамали малко броя депутати, щото избирателната активност ще се вдигне. ППиДъиБъ ще намалят доста, а ако се разцепят каквито анонси има - може и с доста доста. Същото и с Костя - каквото откъсна от БСП, ся отива при Радев. Мутрата също ще намали - едно заради повишената активност, друго - като нищо част от тях ще се "ориентират" в обстановката и ще заложат сланинка за местните избори, откъдето папкат, а "проекта" ГРОБ от тук нататък ще е все надолу. Засега не мога да се ангажирам всичко това какво ще донесе на Радев, но няма да се учудя, ако е близо до 40%. Има ли други гадатели?
 Ако може и с числа, прошу!

я и аз да се изокам. още е рано, но към момента:
1. итн, величие, бсп са твърдо аут. като си спомням как червените реагираха на станишев с "пеевски става шеф на данс или правителството пада", както и на кампанията срещу нинова там за патроните за украйна, за която тя изпонаосъди един куп народ, ама това вече не беше новина и не се появи по медиите, прошка за зафиров е просто невъзможно да има. другите са ясни.

2. мечоносците са стабилно закрепени, като една от основните причини за това е добре документираното маваши гери в тумбака на оня пеевския, както и цялостното екстремно говорене на руди. аз освен него само за расташки съм чувал като някой друг мечоносец, а за расташки последно гледах как върховно се е издънил, като е изтървал некви срокове срещу киро брейка, което както и да го гледаш е недопустимо за водещ юрист. обаче според мен мечовете са вътре стабилно.

3. за пепейците и дебейците ще гласуват обичайните им там от сектата, то не може да е друго това, да те лъжат в очите и ти да ходиш и пак доверие да им гласуваш, но като цяло ако като депутати са колкото и сега - берекет версин.

4. възраждане - костя подкара тежката артилерия срещу радев и има всички основания за това, там с референдума и т.н. това добре, ама изборите като свършат, тези дето са се псували, ще трябва некси заедно да работят. за мен костя е второто разочарование на близките години /първото е радев, дето служебните му искаха да имат приемственост, вместо да разграждат боко/, той се показва като абсолютно невъзможен за взаимодействие за постигане на общи цели, както по местните избори, дето беше нарисувано обединение с бсп за софия и варна, така и сега. човекът си е солов играч и по всичко изглежда, че иска солово да си кюта в нишата 15-20%. и здраво се притеснява, че мекият му електорат може да завие в посока на радев.

5. апс и дпс на шиши - ако има достатъчно компетентен вътрешен министър, то тези на шиши ако влезнат, ще влезнат с мноооого малко. съответно ако дпс влезе, то доган ще е навън. ако шиши не влезе, то доган може и да е парламентарно представен. тука зависи много и от външни фактори, примерно гласуването в югоизточната ни съседка. там изборите се организират от турската държава /!/ и гласуващите се насочват към този, който е по-удобен на ердо към момента.

6. герб - те от 2009 като брой гласове ходят стабилно надолу, така че ако има по-голяма активност спокойно може да се срутят с 50%.

7. извънпарламетарни - на сърце ми е непокорната партия на нинова и смятам, че абсолютно сигурно ще вземе над 1% за субсидия, ама не вярвам да влезе при висока активност. надявам се старата ѝ неспособност относно избора на кадри да бъде малко от малко озаптена. в бсп в момента властват тези, дето тя си ги избра и ѝ бяха заместници. тези, дето я последваха, не бяха от националното божкем бюро на столетницата, т.е. тя не им беше гласувала максимално доверие. тези, дето бяха с максималното доверие, я предадоха. до един. което е изключително лош атестат за един лидер. в края на краищата ти може да си абсолютно принципен, компетентен и прочие, ама като си избереш екскременти за заместници, и резултатът е екскремент - ей го сегашното бсп на кво прилича. струва ми се перспективно да подбере няколко читави неопетнени от сегашното си обкръжение и да почне да ги анонсира, та да успее да ги направи по-разпознаваеми за следващите /не за тези/ избори. за тези е късно.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28099
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Само с мечовете не съм съгласен.
Верно са единствените от малките с осигурено финансиране, но тоя път няма да им стигне.
И Нинива не ми е на сърце, другото да. :t0328:
П.П. Рапърите Витков и Хазарта се покриха, чалгарите си изгориха единия аватар, но не всичко е изгубено!
Да видим кого ще подкрепят Азис и Софка на това мешере. :giggie:
П.П.П. забравих за мечовете.
Загубиха ключови гласове на Джузепе и Кайли.
« Последна редакция: Януари 25, 2026, 18:41:54 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8141
    • Профил
а, и още нещо: традиционно според социолозите русофили са между 2/3 и 3/4 от българите. обаче в парламента русофилите са наобратно - няма и 1/4, да не говорим за 1/3. което според мен категорично значи, че русофилите просто не излизат да гласуват. следователно ако радев се насочи именно към тях, щото напоследък все повече грачат да се бил определил, може да разчита на поне половин милион чисто нови, негласували на предишните избори, избиратели.

и като към тях прибавим разочарованите от величави славчувци, бсп и прочие, може наистина да стане сериозна вълна. която обаче няма да има нищо общо с щенията на пепейците и дебейците.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 12056
    • Профил
Щото не стигнах до прогнози за гласуващи и т.н. по понятни причини, та да допълня -
Quote (selected)
От регистрираните общо 6 601 262 избиратели гласуват 2 570 629, което съставлява 38,94% активност.
- това е твърдение на официалните власти  :too_funny-1052: За мен - избирателите в БГ са около 5 100 000. колко се добавят от чужбина - зависи!
Твърдя, че избирателната активност ще се вдигне с + около 15%, което ще рече + около 700 000 избиратели или малко отгоре. Тук няма да има деление по оста - русофили/други, но да приемем, че "русофилите" ще са преобладаващи, щото имали по голяма база. Прогнозирам, че "сухото" увеличение на активността, ще отиде при Радев, т.е. може би 600К ще получи от увеличение на активността. Другото ще му дойде от засмукването на електорат от останалите политически трупове и гласуването за фигури от немай къде (моя милост).
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 12056
    • Профил
В крайна сметка е важно какво ще се получи в парламента накрая. Ще дам две прогнози -
-Оптимистична - за Радев ще има около 95 депутата и до 120+ ще направи сглобка с Доган и БСП (ако влязат), но и ще подаде (каквото реши) към ПП да се включат, а ако става дума да се попромени и Конституцията (върне в полунормален вид) - и към Костя. Последното ще бъде финален тест. Няма да уточнявам.
- Песимистичен - накратко, няма да има вЪлна, но ще е първа политическа сила и вече става сложно - или отиваме пак на избори или се прави компромис и широка коалиция - залагам на второто, но без числа!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8603
    • Профил
Цитат на: onzi
6. герб - те от 2009 като брой гласове ходят стабилно надолу, така че
ако има по-голяма активност спокойно може да се срутят с 50%.

3. за пепейците и дебейците ще гласуват обичайните им там от сектата,то не може да е друго това, да те лъжат в очите и ти да ходиш и пак доверие да им гласуваш

Не си наясно с психологията на Сектата. За тях е голям майсторлък и гордост да излъжеш. "Окумуш момче" си значи - по Бай Ганьо.
Впрочем те все от "Ганя" се срамуват, а под западните си имитации са най-големите ганьовци.

Колкото до гербаджиите, те са здраво окопани калинки и няма да паднат под минимума, който им е нужен за оставане на хранилката.

П.П. Колкото до Костадинов, разбирам го, защото и аз съм дирек и не правя компромиси. Ще ме разочарова, точно ако се прегърне с някои "демократични и диалогични" мръсници.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.