Та да не съм голословен, моят ред пък е - първо прочистване на калинките от най високите нива (да изброявам ли поименно?), второ - поставяне там на хора можещи* (не непременно верни),
....
можем и ние както унгарците да "уведомим" ЕК, че който иска да дава пари на 404 - да си дава, ние нямаме, че ни е необходимо да си достроим Белене, че ще се помисли за прогресивен данък и т.н. щото няма откъде ...и изобщо не ми се коментира простотийката на този от Гласове """Ще спре ли наркотиците, хазарта,демогравския срив?Не!Ще помогне ли на пенсионерите?""
Мое лично мнение - местообитанията на калинките са за калинки.
Ако ги махнеш и сложиш там нещо читаво, няма да вирее, ако вирее значи се е окалинчило.
Какъвто и специален, умен и разумен да посадиш там не може нищо да направи, щото трябва да се съобразява с ... европейското законодателство, което не е експертно обусловено, а политически правилно.
Всичко важно е опаковано като "простотийки", в мекия вариант " популизъм".
Официалният хазарт може много лесно да се регулира, ама не искат.
С наркотиците ще е слпжно, требе си работа.
За демографията никой политик не мисли.
Даже днес да почнат следващите 20 години ( 5 пълни мандата ) само разходи за майки, деца, детски ясли, градини, училища.... после може и да получиш дивидент.
Те (политиците) мечтаят да изкарат един цял мандат, за пет даже не могат да си го представят, ние също.

Не вярвам на Радев, хората се променят и то към недобро с годините, малко се коментира, но той и като млад пилот е бил много рядко... поне така мислят служилите с и около него.
За капаните в хазната съм съгласен.
Ще оставят вересии за два цели бюджета, с всичките малки гадости, капанчета....
Стефан Антонов е от малкото дето правят разлика между числа и цифри, но е също толкова манипулативен като буля Асена от ПП.
Гюров наистина е издънил яко бюджета, за последно е блокирал 1.4 милиарда евро.
За пред плебса ги е спасил от плячкосване през ББР и ги връща "на народа".
Само че процедурата е дълга, половин година съгласуване с други европски, централни и не толкова централни банки, регулатори... през което време няма никой да може да ги ползва.
Демек до края на тази година парите ще замразени, новото правителство би могло през ББП за финансира някави дейности, сега няма да може.