Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 06, 2026, 17:19:54

Автор Тема: Опит за обективна класификация на съфорумците без споменаване на имена  (Прочетена 175 пъти)

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 13334
    • Профил
    • Личен сайт
Написаното тук отразява обективната реалност през моя поглед. Затова не приемам обвинения, че всявам някакво разделение сред участниците във форума. Всички хора са различни (всеки е една малка вселена) и това е просто опит за систематизиране на тези различия. Тъй като тук се пише предимно на политически теми, признакът, по който ще бъде направен този опит за класификация, ще бъде политическите предпочитания, по-точно по това, за кого са гласували на последните парламентарни избори, ако изобщо са гласували. И така, започвам.

Тук пишем активно двайсетина души. Жълтопаветници, гробари и депесари сред нас няма. Остават гласували за ПБ, гласували за "Възраждане", гласували за извънпарламентарни партии и негласували.

Първата и най-голямата група, около половината участници, не са издали тук предпочитанията си и дали изобщо са гласували. Оставям ги настрана по липса на повече информация.

Втората по численост група, около една четвърт от участниците, сме гласували за "Възраждане", без да го крием. Тъй като и аз съм от тях, въздържам се от по-нататъшен коментар. Нека коментират участниците от другите групи, ако искат.

Почти толкова, колкото и втората група, са хората от третата и най-интересна според мен група – гласувалите за ПБ, без да го крият. Те могат да се разделят на 2 подгрупи.

По-голямата подгрупа на третата група (всички без 1) са гласували за ПБ, за да не гласуват за "Възраждане", защото по някаква причина изпитват омраза или презрение към тази партия. Някои от тях са бивши гласоподаватели на БСП. Помня как на предпоследните парламентарни избори, понеже Корнелия Петрова Нинова беше вече слязла от сцената, един от тях се чудеше за кого да гласува, само и само да не е за "Възраждане", и в края на краищата избра МЕЧ. Те неизвестно защо са си въобразили, че по този начин помагат за спасението на България, въпреки че техните избраници ясно показаха, че нямат намерение да се борят за освобождаването ни от тежките колониални зависимости. Но ако бяха прочели книгата на Илия Табаков "Национално самоубийство", която се продава в книжарници "Хеликон", щяха да разберат, че всъщност така спомагат за окончателното ни заличаване като държава и народ до средата на века.

По-малката подгрупа на третата група, състояща се от 1 човек, гласува за ПБ, за да не дойдат на власт ПП-ДБ, т.е. класическо гласуване за "по-малкото зло".

В заключение искам да потвърдя, че моите опоненти тук (както, предполагам, и на останалите от моята група) са в по-голямата подгрупа от третата група. Старая се да бъда учтив, но ако случайно съм обидил някого, моля за извинение. (Не чакам извинение от обидилите мен, защото знам, че няма да го получа.)

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7800
    • Профил
Това защо е тук?!
the lamers club honourable member …

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3991
  • No complain no explain
    • Профил
А къде да бъде?

На боклука!

Интересно кой те надува със сламка? И пусни още някоя турска поговорка, нали си патриот :pissed-891:

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 13334
    • Профил
    • Личен сайт
С нескритото си презрение или омраза към другомислещите или просто към партия "Възраждане" ти блестящо потвърждаваш тезата на гл.ас. Илия Табаков в монографията му "Национално самоубийство", която иначе отказваш да прочетеш, нищо че може да се купи в книжарниците 'Хеликон" и не е много скъпа. А именно, че сме обречени като народ и държава, освен ако не стане някакво чудо. Не случайно Костантин Иречек е изрекъл някои горчиви истини за нас като народ, които можеш да прочетеш тук. Но ако смяташ, че това, което си написал, е недостатъчно, продължавай да се излагаш. Хартията може да понесе всичко, екранът също. Така че дерзай! Явно не случайно си приел името на дяволчето от романа "Ян Бибиян".

Нима не виждаш, че основното, което правим в този форум, е да се плюем един друг? И това се отнася не само за форума. Целият народ се самоизяжда, като всеки е срещу всеки, и това никой няма да го промени. Явно не заслужаваме да съществуваме като народ повече. Горд съм, че съм живял по времето, когато народът беше друг, но за съжаление то няма да се повтори повече.

Активен Кириак Стефчоф

• Jr. Member
  • **
  • Коментари: 68
    • Профил
Тооо, не че са се претрепали от работа психиатрите, ама и на тях не им е лесно. :nuts:
Не се напъвай много, когато не се контролираш. Ефектът може да е неочакван.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4562
    • Профил
Не знам какво точно делим и поради това съм убеден, че подобна тема е не просто излишна. Тя е вредна за здравето на форума.
« Последна редакция: Август 05, 2026, 17:17:01 от Bacho Кольо »

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2910
    • Профил
А аз си мисля, че една такава тема тук бележи ново, по-яростно разделение.

Неодобрението във възприятието на някои тук, извън "враговете на народа" - визирани за поставяне на стената - ще даде излишен материал за джаФканица. И ще бъдат припознати от дамгираните. А уж сме възрастни хора, някои и с побелели бради в крачолите...

В същност да призная, въпреки редовно сканиране което правя на форума, така и не разбрах заради какво тръгнаха "яростните", обидни постинги и разрстващото плюене по виртуалните  противници. С обиди и нападки нещата в Мамковината няма да се подобрят. Достатъчно е казано, писано, дискутирано и положението ни е отдавна заковано в сегашните Рамки, за да си въобразяваме, че ако се замеряме с разни  "доказателства", нечие мнение би могло да се промени. А самите Рамки - О, чудо! - могат да се променят...

Всеки от нас е раждан/а, израснал/а, живял/а в повече или по-малко различни условия, места, семейна и обществена среда и пр., за да се киприм пред форума, квази огледало на нас самите, че е сме нещо по-по-най. Даже от кората на л**ното. Не сме! А от там идват различията и разликите за всичко което проповядваме, налагаме, излагаме, търпим и хвърляме петалите на краят. Тогава?

И за да приключа скоропостижно с безнадеждната тема, нека отбележа:

- Ако сме много свестни, просто няма да бъдем раждани тук. Няма да има нужда.

(Нека всеки си посочи сам/а кое покрива понятието "тук" в собственото житие-битие.)
 :suicide:

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 29215
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Мое лично мнение.
Темата на е за местене, а за кошчето.

Пийте си хапчетата и по обед в голямата жега се ограничавайте от ходене под слънцето и с постовете по форумите.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Accipiter

• Just Member
  • Коментари: 505
    • Профил

Темата на е за местене, а за кошчето.

И моето мнение е същото.