Написаното тук отразява обективната реалност през моя поглед. Затова не приемам обвинения, че всявам някакво разделение сред участниците във форума. Всички хора са различни (всеки е една малка вселена) и това е просто опит за систематизиране на тези различия. Тъй като тук се пише предимно на политически теми, признакът, по който ще бъде направен този опит за класификация, ще бъде политическите предпочитания, по-точно по това, за кого са гласували на последните парламентарни избори, ако изобщо са гласували. И така, започвам.
Тук пишем активно двайсетина души. Жълтопаветници, гробари и депесари сред нас няма. Остават гласували за ПБ, гласували за "Възраждане", гласували за извънпарламентарни партии и негласували.
Първата и най-голямата група, около половината участници, не са издали тук предпочитанията си и дали изобщо са гласували. Оставям ги настрана по липса на повече информация.
Втората по численост група, около една четвърт от участниците, сме гласували за "Възраждане", без да го крием. Тъй като и аз съм от тях, въздържам се от по-нататъшен коментар. Нека коментират участниците от другите групи, ако искат.
Почти толкова, колкото и втората група, са хората от
третата и най-интересна според мен група – гласувалите за ПБ, без да го крият. Те могат да се разделят на 2 подгрупи.
По-голямата подгрупа на третата група (всички без 1) са гласували за ПБ, за да не гласуват за "Възраждане", защото по някаква причина изпитват омраза или презрение към тази партия. Някои от тях са бивши гласоподаватели на БСП. Помня как на предпоследните парламентарни избори, понеже Корнелия Петрова Нинова беше вече слязла от сцената, един от тях се чудеше за кого да гласува, само и само да не е за "Възраждане", и в края на краищата избра МЕЧ. Те неизвестно защо са си въобразили, че по този начин помагат за спасението на България, въпреки че техните избраници ясно показаха, че нямат намерение да се борят за освобождаването ни от тежките колониални зависимости. Но ако бяха прочели книгата на Илия Табаков "Национално самоубийство", която се продава в книжарници "Хеликон", щяха да разберат, че всъщност така спомагат за окончателното ни заличаване като държава и народ до средата на века.
По-малката подгрупа на третата група, състояща се от 1 човек, гласува за ПБ, за да не дойдат на власт ПП-ДБ, т.е. класическо
гласуване за "по-малкото зло".
В заключение искам да потвърдя, че моите опоненти тук (както, предполагам, и на останалите от моята група) са в
по-голямата подгрупа от третата група. Старая се да бъда учтив, но ако случайно съм обидил някого, моля за извинение. (Не чакам извинение от обидилите мен, защото знам, че няма да го получа.)