Ся, всички тук знаете какво е моето отношение към Бате Бабуин и шайката му. Би трябвало и да си спомняте, че през 2013 г. бях почти всеки ден на протестите и дори пишех разни дописки във форума за видяното и чутото.Те могат да се видят в стария архив.
Правя това предисловие, защото сигурно това, което ще напиша, няма да се хареса на всички.
Мисля, че сме свидетели отново на организиране от неведома, но мощна задкулисна сила на поредните майданоподобни протести. Този път срещу собствената креатура на същата тази задкулисна сила. Иначе няма как да се оцени взривното нарастване на протестната вълна. Дори зачатъци на подобна вълна не се бяха появявали при всички грандиозни зулуми на Бате Бабуин, като спирането на трите енергийни суперпроекта, вземането на 16-те милиарда дълг, безобразната му политика спрямо Русия, колосалните за нашите мащаби продажби на оръжие за главорезите в Сирия, "златната" ограда на турската граница, съдебното преследване на политическите противници, поставянето на цялата медийна среда под похлупак (заради което сме на 111-то място по свобода на словото).
Пак ще кажа - нямаше дори зачатъци. А сега изведнъж - отново Х.У.И.-та по улици и площади. И не само в София.
И моля, нека никой да не ми казва, че ножът е опрял до кокала и това е спонтанна реакция!
Честно казано, много повече се притеснявам от този вид протести, отколкото от пълната липса на всякакви протести. Щото е ясно до какъв завършек ще ни доведат.