Много задълбахте и търсеният ефект, умишлено или не, както винаги, действа на обратното. При това не уточнявам, кой е настъпил кучешкото л-но и го е домъкнал с калеврите в Хола и сега размазано ни "забавлява". И да, не е само един, довлякъл го. Така, че - без сръдни, моля!
1. Бонго. Не изпитвам симпатии към него още когато Оттатък в Старият носеше същият ник. После стана Памфуции и клерикалният привкус не засили любовта ми към него, може би - обратното. И косвено напоследък, бе съпричастен за окончателното ми остракиране от Дома на покойниците. НО -това не е причина да не призная неговата начетеност, исторически знания (забележимо едностранни - но това е Школата на царуващите тук историци - противници, а не съподвижници на Ганчо Цанов!). Същевременно е интелигентен, спокоен опонент, като използва всеки и най-малък аргумент, даже трик, за да блесне в спора "като прав по дефолт". И нямам нищо против да го чета, но залитането му по ЕАТЦ, перверзиите и мискинлиците на "Истанбулската" и особено на този сега "Пакт", влизат в тотално противоречие с позицията на страничен, неутрален, едва ли не академичен съдник, отличаващ се с уж интелигентност, начетеност и пр. и пр. - За какъвто иска да бъде приет и уважаван. Има неща, когато един човек, може и златен да е и намазан с мед, светещ като слънце, но заради разбиранията си по принципни неща - отива веднага (за мен и явно за някои и други тук) от другата страна на Пропастта която разделя и България понастоящем.
2. Спорът за фашизъмЪт и употребата на думата е заради масовата ни склонност да я ползваме за квалифициране на какво ли не. Което си е грешно отвсякъде. Но какво ли можем да кажем ние всички, след като сме живяли в и сме били форматирани според наративите на две срещуположни идеологии? Разкритията, че и в тях двете представени ни за каци с Мед се намират количества катран, доведе до люшкания и непоследователност. За мен лично бе епохално откритие, да се уверя, как задокеанските "рицари" на Демокрацията, се оказаха чутовни Лъжци и Разбойници + всичко останало от набора определения... От тук и увереността ми вече, че както сега те лъжат, мошеничестват, разграбват и унищожават масово населенията на земята, така и всичките им други уверения, твърдения и постановки в и за миналото на което не сме (съм бил) били свидетели, също влизат в графата Лъжа и Подмяна. Така, че Совите не са чучулиги, но не са и сови!...
Хубаво е да не се джафкаме едни други, нека се съсредоточим в наученото до преди 1 клас в основното училище. Те така...