0 Потребители и 18 Гости преглежда(т) тази тема.
Цитат на: onzi в Март 22, 2019, 12:21:56подозирам, че разкарването на "font-size: x-small;" ще е достатъчно. и ще има обратна сила, сиреч ще действа и за вече въведените цитати.сега как е?
подозирам, че разкарването на "font-size: x-small;" ще е достатъчно. и ще има обратна сила, сиреч ще действа и за вече въведените цитати.
аз не виждам разлика. "font-size: x-small; " си е там.
Цитат на: von Gossinger в Март 22, 2019, 23:14:50Цитат на: onzi в Март 22, 2019, 12:21:56подозирам, че разкарването на "font-size: x-small;" ще е достатъчно. и ще има обратна сила, сиреч ще действа и за вече въведените цитати.сега как е?Зависи от използваната тема на форума. При някои теми цитатите стават колкото другия текст, при други - по-малки, а при трети - по-големи. Още не съм пробвал всичко теми.
@charset "utf-8";/* Name: font-size-14 */* { font-size: 14px !important;}
С основната е като преди. На чист профил на браузър от лисичето семейство.На работния профил съм си решил проблема с този малък универсален css:Код: [Маркирай кода]@charset "utf-8";/* Name: font-size-14 */* { font-size: 14px !important;}
Хора, според мен, на индекс страницата на 231 ред -/* Default font sizes: small (8pt), normal (10pt), and large (14pt). */ small да стане 10px, като нормалния - така или иначе няма нужда от толкова дребен текст.
/* Default font sizes: small (8pt), normal (10pt), and large (14pt). */.smalltext, tr.smalltext th{ font-size: 8px;}.middletext{ font-size: 12px; line-height: 1em;}.normaltext{ font-size: 16px; line-height: 1.2em;}.largetext{ font-size: 18px;}.centertext{ margin: 0 auto; text-align: center;}.righttext
Няма промяна.
Ами на index.css още показва дефолтите: Quote (selected)/* Default font sizes: small (8pt), normal (10pt), and large (14pt). */.smalltext, tr.smalltext th{ font-size: 8px;}.middletext{ font-size: 12px; line-height: 1em;}.normaltext{ font-size: 16px; line-height: 1.2em;}.largetext{ font-size: 18px;}.centertext{ margin: 0 auto; text-align: center;}.righttextВсъщност не са по дефолт, а даже се е увеличила амплитудата между големината на шрифтовете.
.smalltext { font-size: 12px;}.middletext{ font-size: 12px; line-height: 1em;}
А ако ги изравниш Quote (selected).smalltext { font-size: 12px;}.middletext{ font-size: 12px; line-height: 1em;}да видим какво ще се получи?
Да, разбира се, аз не бързам. Само давам идея, защото при мен, като го промених през конзолата, заспа, даже и нечетливите участници на линия се материализираха. :)
Да, от комента на 231 ред надолу.
Ей сега ще изравня размера на smalltext и middletext, но ще е 1.2 em, пък да видим дали ще има ефект.
Текуща графична среда: SMF Default Theme - Curve (промени)
ето го как е при мен, в момента съм с SMF Default Theme - Curve
Като оправите това, което оправяте, аз ще мога ли да пиша от нормалния прозорец, с иконките?А не от бърз отговор, в който няма иконки.
всъщност ти си сменил размера на "font-size: small;" и ако вместо x-small сайзът е small текстът в цитата ще си бъде без промяна.
ето го как е при мен, в момента съм сQuote (selected)Текуща графична среда: SMF Default Theme - Curve (промени)
SMF Default Theme - CurveЧе аз такава тема не намирам в /Themes/…
Че аз такава тема не намирам в /Themes/…
Като оправите това, което оправяте, аз ще мога ли да пиша от нормалния прозорец, с иконките?
Личен профил - настройки - изглед - текуща граф. среда - променИ
Кстати, при мен цитатите излизат огромни - Джам 7, Гугъл Хром.
Цитат на: ddantgwyn в Март 24, 2019, 15:59:17Че аз такава тема не намирам в /Themes/…Тя е май и "Giggle" едновременно :) https://societe-chez-kerpeden.eu/Themes/Giggle/css/index.css?fin20/* Styles for the general looks for the Curve theme.------------------------------------------------------- */
Ся кво, да връщам старите размери ли?
Цитат на: micky в Март 24, 2019, 17:18:10Кстати, при мен цитатите излизат огромни - Джам 7, Гугъл Хром.Станаха големи, след като Дантгуин почна да експериментира с размерите.П.П. Хром е отвратително подобие на браузър.
Цитат на: ddantgwyn в Март 24, 2019, 17:37:37Ся кво, да връщам старите размери ли?Да. На дифолтната за simple machines curve сега е по-кофти, а на дифолтната за тук Giggle няма разлика.
Цитат на: Nor1 в Март 24, 2019, 17:27:22Хром е отвратително подобие на браузър.Е да де, ама интернет експлодер съм забравил от къде се пуска. :)
Хром е отвратително подобие на браузър.
Ами хубаво, върнах ги и повече няма да обръщам внимание на мрънкания по повод размерите на шрифта.
Цитат на: ddantgwyn в Март 24, 2019, 17:44:06Ами хубаво, върнах ги и повече няма да обръщам внимание на мрънкания по повод размерите на шрифта.Не си върнал. На Curve си стоят мн. големи цитатите, а преди бяха малко по-малки от другия текст - като на Giggles.
Причем ему и взрослому сыну. Улавливаете еще одно сходство? Ну, и самое главное, от чего Кремлю уже никак не отвертеться: оба выжили.
Братушките яко се бъзикат. Мда, а какво да се прави – добре е че имат чувство за хумор.
Тоя проблем го реших преди няколко месеца с друга технология: + 0,5 диоптъра.
А за наште момчета, които имат проблем с четенето на втория, ето и рецепта: Цитат на: buratinob в Март 24, 2019, 17:36:49Тоя проблем го реших преди няколко месеца с друга технология: + 0,5 диоптъра. Пардон, забравила съм Баншито – с очилца!!!
Внимание: Вероятен риск за сигурносттаFirefox забеляза възможна заплаха за сигурността и не продължи към societe-chez-kerpeden.eu. Ако посетите страницата атакуващ може да опита да открадне информация като ваши пароли, електронни писма или данни за банкови карти.Какво да направите в тази ситуация?Проблемът най-вероятно е в страницата и нищо не може да направите.Ако сте във ведомствена мрежа или използвате антивирусно приложение може потърсите помощ от поддържащия екип. Също може да уведомите администратора на страницата за този проблем.
На вниманието на Администратора на форума – г–н фон Госингер:Г–н фон Госингер, преди малко на личния си мейл–адрес получих следното съобщение:Quote (selected)Внимание: Вероятен риск за сигурносттаFirefox забеляза възможна заплаха за сигурността и не продължи към societe-chez-kerpeden.eu. Ако посетите страницата атакуващ може да опита да открадне информация като ваши пароли, електронни писма или данни за банкови карти.Какво да направите в тази ситуация?Проблемът най-вероятно е в страницата и нищо не може да направите.Ако сте във ведомствена мрежа или използвате антивирусно приложение може потърсите помощ от поддържащия екип. Също може да уведомите администратора на страницата за този проблем.