В тази тема ми се иска да видя мнения относно външния и вътрешен вид на форума, неговата функционалност и евентуално какво би могло да се добави към нея. Но предупреждавам, че аз не съм програмист и е нереално да очаквате чудеса от мен.
Като начало ви предлагам да разгледате какво ви позволява форумът да правите и да решите дали ви допада. След това може да обсъждаме видяното ::)
Имайте предвид, че в момента форумът се намира на машина, която не е много подходяща за тази цел и заради това ви съветвам да гледате на него като на концептуален прототип, който ще се превърне в нещо завършено и с ваша помощ. Освен това, в момента машината не е вързана към UPS, което означава, че ако спре тока в помещението, в което се намира, тя ще бъде недостъпна, докато не се възстанови електрозахранването.
В момента регистрацията е свободна, не се изисква активиране през електронната поща, но се изисква силна парола — малки и големи букви, цифри и специални символи. След двете полета за въвеждане и за потвърждаване на паролата трябва да се появи една чавка. Тя е знак, че паролата е приета от софтуера на форума. Ако има един жълт триъгълник с удивителна в него, това означава, че паролата не се приема от системата и трябва да помислите как да я промените, за да отговаря на изискванията.
Форумът вече е достъпен на адрес:
http://societe-chez-kerpeden.eu/. Надявам се в близките дни да конфигурирам и връзката по https да бъде активна.
PS Докато някой не се осмели да коментира в тази тема, ще добавям в тази публикация всичко онова, за което се сетя по-нататък.
pps. От днес, 28 ноември 2018 г., форумът вече има модератор — Mr. Blonde, който се надявам освен че ще е строг, да бъде и справедлив.
Нещата за които основно ще се следи на първо време са следните:
1. лични нападки и аргументи ad hominem в дискусиите;
2. волно или неволно оповестяване на лични данни за потребителите;
3. използването на ненормативна лексика;
4. непозволяване на прекомерно разводняване и отместване на дискусиите от основните им теми.