Имам. Но бих искал да прочета първо какво мислят 'правилните' по въпроса. Например, какво мислиш ти, фелдкурат ? Все пак, за разлика от мен, ти си невям член на тази партия ?
Не съм, останах при другите, писах го тук преди седмици, да си чел...
Разбирам защо чакаш правилните, да видиш откъде и накъде духа вятъра, сефте, но и това е житейска позиция...
ето ти нещо за заплатите на полицаите -> Основните заплати ще се увеличат с около 80 лв. Така най-ниското възнаграждение за полицейска длъжност ще стане 798 лв. Толкова ще е заплатата на полицай със средно образование. Същото ще е възнаграждението и на пожарникарите със средно образование, както и на катаджиите от най-ниските нива.
Кварталните полицаи, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лв. Инспекторите с една степен по-горе в йерархията ще се подписват срещу 1044 лв. Тези длъжности се заемат основно в районните управления, т.е. голяма част от работещите там са инспектори между четвърта и шеста степен. Началниците в районните управления ще взимат 1259 лв.
Директорите на областните поделения на МВР ще са с основна заплата от 1545 лв. до 1623 лв. Малко по-добре платен ще е шефът на СДВР - 1695 лв. Началниците на граничните управления ще получават минимум 1454 лв
Прочети още на:
https://www.dnes.bg/politika/2018/01/22/zaplatite-na-policaite-rastat-na-chantadjiite-syshto-s-kolko.365735И от 2019 увеличение с още 10 %, прав е бил харесвания от теб Илич, оплаквайки държавата, която плаща ... ти си знаеш.
Оня ден орева протестиращите майки, цитирайки някакви 500 лева, поискани от тях за личните асистенти (не знам дали са искали такова нещо, няма значение).
Толкоз, дерзай.
PS и да не забравя - полицаите не плащат здравни и социални осигуровки (за тази година малко над 13 % от заплатата, плаща ги бюджета сиреч ние), личните асистенти за твое сведение, ако им бъде разрешено и ако съответната община има пари, подписват годишен договор с някаква служба, и си плащат отчисленията към фиска като попове. Темата е твърде деликатна за да питам нашия приятел, башка здравословните му проблеми.