аз съм на юг, при мен метроном нема, обаче малката, дето е на годишен тикет за 365 евро, за тези три месеца, през които ще има 9-еврови, ще ѝ възстановяват средствата. сиреч трябва да се реди на опашка и да чака едни около 70 евро.
та думата ми беше, че всички билети се приравняват към 9-евровите. отделно, че дойче бан на сайта си предлага за регионални билети за сам човек, втора класа, точно тези.
и съвсем отделно, че хората са разбрани и няма проблем да се качиш на следващия влак с билета от предишния. преди няколко години /преди коронната ера/ жена ми беше в командировка и на връщане си изтърва влака - ice, сиреч най-скъпите възможни билети, бяха по-скъпи от самолетните. то тогава простотията беше на тези, дето ги вземали - няма начин от коловоз 23 да се прекачиш на коловоз 2 за две минути, отделно че първият влак, да не стане грешка, закъснял малко и той. та си се качи на следващия интер сити експрес и нямаше проблем никакъв.
та така. нищо не е изгоряло, неуспелите да се качат е трябвало да изчакат до следващия влак.