О, Авдеев го бях забравил! Да ,той сериозно се потруди.
Не знам дали само на мене ми се струва ,но виждам някаква аналогия с резултатите от Освободителната война 1878 и Ноемврийското избухване на демокрацията през 1989г.защо казвам това:
1.Някога Руската империя наред с имперските си грижи получи възможност да създаде една,айде да не казваме губерния , ама едно княжество ,което да върви зад Освободителката и да върти опашка,нещо за което не бива много -много да ги виним ,както сега масово се прави и ги съдят със стара дата... ми имперска им работа...Сметките им излязоха криви и получиха една съединена България , която не можаха ,слава Богу да разцепят, демек " ..хотели кока , а съели Кука!" и Империята не престана да човърка и рови около България ,че недостатъчно я уважават като освободителка. Знаем прекрасно историята си.
2. Сега полуразпадналият се СССР вярваше и държеше на запазване на влиянието си в България, на пръв поглед изглежда ,че то продължава да е силно, но ако копнем ще видим ,че не е баш тъй...и май нещата свършиха за тях по схемата : "...хотели как всегда , но получилось еще хуже!" НАТО... , ЕС и прочия, далече от руската сфера неща,Южният поток ,пък беше капака . И днес пак правят струват, току набутат България в някаква схема , но не солдафонски както преди сто и кусур години , а доста рафинирано и после рЕзко дават оценки за българската благодарност. Така или иначе Руси има интереси в България , те не са пренебрежими , а и пета колона има почти оформена , така ,че трябва нашите управници да си отварят очите на четири. Твърде е възможно това подобие да е само в моята глава, то аслъ там всякакви щуротии има.