И какво, според теб, трябва да се направи ? (освен да си иззключим телевизорите)
Хубав въпрос ! И аз като няма какво да кажа много често питам какво трябва да се направи! Олум , аз ако знаех досега да съм го направил ! На стари години вече ми стигна акъла , че тая паплач няма изтриване и ние нямаме избор ...ще караме с туй ,което ни отпуснат демократично избраните от нас идиоти!Системата е сбъркана и Моделья ,дето казваше Естета, или най- малкото при нас не работят както трябва. Ма, ние постоянно водим война с държавата , в питомните страни хората си живеят спокойно , имат страх от Бога и се подчиняват на управниците. Отвреме навреме им омръзва ,дигат една революция , изколват старите управници и турят нови , които за кратко време стават същите , но нали са нови , нали те са си ги харесали- търпят, докато пак доде време и им бактиса- пак революция , колят управниците и идват ,ония предишните ...светът си гони прогреса , независимо кой го управлява между две революции! А ние ,к`во ...откак ни има като нова държава се надхитряме с управниците , първо защото обикновено са едни от нас ,та си мислим: "Тия дане ми се правят , че да не играй нагайката!" Тя естествено играй , но за малко... измислят некой закон и тутакси го бастисат и не го спазват, туй , дето законът бил "врата у поле" не са го измислили германците , а нашите шопе ,дет` са броят за най -ачикгьоз , един шоп нема , дето да е дигал въстание срещу поробителя, нейсе. Инак всички наравно крадат и тормозят околните , еле пък ако некой е бил я хайдутин , я поборник ...ми нема изкъртване . Един Стефан Стамболов ни стига , поборник и комита като Слънце , ма сетне станал хайдутин ката свръхнова ,докара Кобурга за да има с кого да се бори и да се чуди как да го изгони , ма Кобургът е хитър, де ще се мери алчната търновска хайта с него , ма бил велик български държавник , велик щото дотогава освен Вазова нищо велико не сме имали. Не ми е любим герой Стамболов, а вие както си искате мислете, колкото е велик онзи дърт пияница Чърчил , ма историците са му отредили друга роля , те историците бетер журналята ,вървят след победителя и пишат , каквото уж мислят , но не забравят ,че глада е по-силен и от тока!!! Та и нашите историци с малки изключения не са нито по- добри , нито по-лоши, по същите причини свързани с електричеството.Свестните ги избиха,къде чужди ,къде свои. И какво остава , кажете ми! Една работлива ,ученолюбива , доверчива работна дружина ,която не се гнуси да пооткрадне , да понабие някой и когато се води от качествени хора е в състояниеда направи чудеса на бойното поле, постига страхотни успехи в наука изкуство ,предприемачество. Състрадателни люде с добри сърца ,готови да помогнат всекиму , само не и на себе си..Понякога си мисля ,че с желание се подлагаме на това унижение... как можем да вярваме на хора като Тодор Живков , Луканов Ф.Димитров,Иван Костов,Царот , Бойко Б. ,Станишев ,Орешарски ,пак Бойко , Цв.Цв., дребния генерал , Христо Иванов, Мая Манолова , Татяна Дончева и още десетки измислени герои на победилата демокрация!! Що,бе, що ги гледахме със зяйнали устата или с великодушно пренебрежение,що???? Ще кажете : Ми Слафчу!?! Ми Слафчу още не е нанесъл тия поражения ,които са нанесли и ще нанесат изброените,има две възможности или да изгрее като слънце , докат му изкопаят дупката ,в която ще го бутнат или да изгори като бенгалски огън на проскубана елха по Коледа. Ние сме в ситуацията на онзи циганин ,дето заквасвал морето. Всички му викали : "Аве , мангал луд ли си ,не може да се закваси морето!! " , обаче в главите им тайно се въртяла подлата мисла : " Ами , ако се закваси!" Ей туй " Ами , ако се закваси!" ще ни изяде главата,вервайте ми , но туй вече е генетика , а аз нея разбирам...