Само не е ясно какво ще правим за да изменим ситуацията?
Ами да си припомним като начало , какво сме правили ние!
Основно образование +кръжоци по математика , физика , химия , пеене в хорове , шах , спортове - гимнастика , лека атлетика , плуване - нямаше време за глупости , наркотици , дискотеки , побоища .
Средно образование - също кръжоци по математика , физика , химия , спортове , практика по специалноста , като дори в гимназиите имаше часове по електромонтьорство , курсове по езици - бяхме максимално заангажирани !
Висше - влизахме в института с основни познания по шлосерство , стругарство , ковачество , заваряване , електротехника , химия - това - което ни преподаваха ни бе познато на практика . Единствено идеологическите дисциплини за такива като мене бяха отврат и с изключение на Политикономията , по всичко друго съм бил на поправителен ! :)
Да не говорим , че и в института имахме доста практичаски занимания и интересни факултативни предмети за любознателните !
Така , че поне за себе си не съм съгласен с определението "завършили висше с претенции , без един ден трудов стаж " ! Аз в техникума(12 часа практика всяка седмица) и института имах достатъчно трудов стаж , практика , за да ми твърди някой , че съм с "нито ден трудов стаж" .