Пиша за първи и последен път тук.
Няма да влизам в спорове, да давам пояснения и разяснения.
~~~~~~~
В началото на 2021 г. Госинджър ме помоли да разгледам създадения от него форум и евентуално да дам мнение и препоръки.
В средата на годината той създаде този профил с модераторски и администраторски права. До края на 2021 г. не съм ги ползвал, тъй като смятам, че модераторите си вършат работата.
~~~~~~~
Изчитайки внимателното раздел "Организационни" стигнах до извода, че Госинджър е допуснал следните съществени грешки:
(i) опитвайки се да направи нещо ново, той предоставя на участниците права сами да определят структурата на форума и правилата на поведение, което не се получава;
(ii) липсата на правила и късното им налагане едва около Великден 2021 г. позволява на група дами и господа да нарушат добрия тон и приетите норми на поведение (netiquette)
(iii) разкриването на анонимността на модераторите води до необосновани претенции и пререкания с тях.
~~~~~~~
Поради горното ще предложа на Госинджър да закрие форума в този му вид, оканчателното решение е негово.~~~~~~~
Допълнително основание ми дават неприкритите заплахи с твърдения за злоупотреба с държавни ресурси както и заплахи с Комисията за лични данни.
Днес Госинджър ми препрати (като на действащ администратор) анонимен и неподписан е-майл от адрес yaroslav@********.bg, с който се иска "Упражняване на правото по чл. 17 от Общия регламент относно защита на данните (GDPR)" в който се съдържа долното :
....
Ако не направите това, ще предприема предоставените ми от закона действия за защита на правата ми, включително правото да сезирам Комисия за защита на личните данни и администрацията на Софийски университет, за да осигуря изтриването тези данни. Тъй като данните ми към настоящия момент се обработват без мое съгласие и в нарушение на Регламента, при липса на реакция ще бъда принуден да подам жалба за всички осъществени срещу мен нарушения на правния режим на защита на личните данни.
За пълнота искам да подчертая, че текущата т.нар. „форумна администрация“ отказва да спази задълженията си по чл. 17 от ОРЗД, като не изтрива акантите на други потребители, изрично поискали това. Практически, тези анонимни "администратори" се изживяват като еднолични собственици на чужди данни и считат, че могат произволно да злоупотребяват с тях. В моя случай, поради едностранно спреният достъп до акаунта ми и личните ми данни в него, не мога нито да се свържа с текущ "админ", нито сам да извършва изтриването, поради което се обръщам пряко към Вас за тази цел.
....
Електронното съобщение е изпратено до Госинджър като собственик на домейна, където се намира този форум, последствията от тези заплахи ще са за негова сметка.
Със закриването на този форум ще се отговори на исканията на участник "Ярослав" както и на "Предводителя на команчите" и на още двама други.
~~~~~~~
Ако има желание, време и нерви, Госинджър може да направи версия 3.0 на този форум или да поиска пререгистрация на всички участници при заявена политика за управление на лични данни, за да отговори на изисванията им.
Аз няма да давам препоръки относно това.
Моля не обсъждайте, не правете сметки "за" или "против" това или онова, късно е.