На днешния ден е роден и Димитър Асенов Стоянов (1948 - 2012)[/b]
Да ти се намира, Старши, където и да си!
Че тази година нещо тръгна лошо и продължава все по-зле. Посрещането на Гичка Граматикова вероятно е минало неловко, ама време има, ще се изглади. Ако нещо, Гергина Тончева ще наблегне на педагогиката. Светла й памет, макар че в началото не я разбрах. Седмокласниците са опасен народ, сигурни са, че всичко знаят!
Ако поверието, че четиридесет дни гробищните птици учат душата да лети, е вярно, то кардиналчето, което се засели в двора, трябва да е Пенка. Постоянно има какво да каже, червено е и не се стряска от други птици. Не мисля, че в живота си тя вярваше в Отвъдното, но това малкото, което ми е пред прозореца, толкова прилича на нея, че ми се ще да повярвам. Би било чудесно - пак ще има кой да пази Пловдив, макар и отдалеч. Можем да си говорим за тютюневите складове и Кудоглу, за прототипа на Ирина Морева, за Блатечки, за Капана, за Стефан Данаилов и Георгий Данелия. Някой ден пак ще угасне червената лампа и тонрежисьорът ще каже в наушниците ми: "На първа линия е шефката на всички ни, на втора е твоята пряка шефка, избери си!" и пак ще чуя "Кой го написа? Ти? Чети!" и ще трябва два пъти да вместя 29 години убеждения в рамките на музикалната пауза. Някой ден госпожа Калинкова пак ще се засмее, че е накарала влакът за Плевен да я изчака, защото връзката е закъснявала, а тя отива да ми прибере дипломата за най-заядливата пиеса, която съм написала, а театралният критик не може да пропусне награждаването. Кога сколасваше всичко - не вярвам някой да може да го обясни. Никога не рече и една лоша дума за четвърт век, даже за панаирджията Гергов! За мен БСП умря с нея. Но кардиналчето след малко ще долети и ще кацне на теля, като бялата лястовица на Йовков. Трябва да купя още семки, зима иде!