Тия дни ще трябва пак да опитаме да определим кое определя дясното и лявото и тогава да продължим.
Това из другите страни е ясно дефинирано, но в БГ е нещо, което не си заслужава загубата на времето.
Не ми се дудне дълго и ще опитам само с пример.
Аз, се самоопределям като ляво ориентиран човек, заради социалните ми разбирания и вероятно и наследствените. Ако трябва да приложа към себе си нормите на десните в Европа - ще изляза десен.
Щото - с приличен социален статус, прилично образовение, консервативни разбирания за живота, традиционалист, върл поддръжник на ценза в доста сфери, доста лошо отношение към емигранти и изобщо скрит расист, индивидуалист и т.н.
Баджанака се определя като десен.
Фукара, дет се вика няма пари да се обръсне, недообразован, с нисък статус, вре се все да е в стадото ...а бил десен, щото левскар - демек син...
На всичко отгоре върти гъза, сега пък бил гербер!?!
Айде ся приложете и вие към себе си критериите и се определете дали сте на мястото си според теорията, опитайте се да видите и другите - изявените ни "политици" - дали някой съответства и си е на мястото дет се вика.
Станишев ли е лявото? Нинова ли?
Не - електората им е ляв.
А дясното кои са?
Радан - десен, добре. Д-р Пепи и той, само че какви са те? Никакви!
Мутрата ли е дясна? Не, тя си е мутра.
Електората им ли е десен?
Не - ей такива като баджото.
Ако някой в мамковината си е на мястото, то това са сигурно не повече от 20-30%.
И изглежда не са виновни другите, че не са на мястото си, а опростачената среда и насипното състояние на т.н. ни "общество", забъркано със слонска доза простотия, арогантност и гьонсуратизъм на "политиците" ни, правят пространството толкова изкривено, че е почти невъзможно за плебса да се ориентира кое какво е и дали е за него.
Допълнителното присъствие на голям брой просто лумпени, но активни лумпени, съвсем праща координатната система у киреча.
Ляво или дясно...безмислен спор според мен. Еле пък като цопнете в "центъра" такива като Дуан или бачо ви Варели - уйде коньо у ряката.