Butch, по твоят стар постинг от тук: « Отговор #208 -: Август 21, 2019, 06:05:47 »
- Онзи ден, като стар фен на мулти- и детски филми, си отпуснах малко време да погледам някакъв нов: "Леди и Бродяга (2019)" / "Lady and Tramp" - на Дисни. И да, не е за "нашият" Тръмп...
Хубаво направен, ретро изгледи, къщи с градинки, стари коли от началото на века и хоп... след първите кадри - мъж подарява на жена си кутия с нещо си... Обаче, гледам аз и се зверя, как в началото на 20 век, в някакво затънтено градче, бял тавагищ явно с положение, се оженил с млада и красива негърка (с изправени коси, разбира се)? Тук изхълцах и си викам, май се лъжа нещо, не е съвсем черна, сигурно е нещо друго. Вероятно е някакъв аутсайдер и не му пука за другите белюги. В същност историята е за едно, в началото, малко женско кученце. Бързо се превърна после в домашна префърцунена кокер-шпаниолка, вероятно. Шокът скоро ме налази при някакво парти в къщата. Където още в началото, гостите бяха смесени - черни и бели, всички хай-лайф в приятелски разговори с напитка в ръка. После дойде тантето (лелята) на съпругата - типчна афро-американка... Оказа се още, че в поредицата чисти и спретнати къщи на улицата, размесено живееха бели и черни...
Издържах, докато се роди доста тъмнокожо бебе, лелята дойде с две гадни, без козина котки и ХАОСЪТ в типичен тамошен стил започна. Сиктирдосах политкоректните кретени, преправящи собствената си история и налагащи дръзки, дебели лъжи... Изключих и финито на този филм. В същност ние не ходим на кино вече от доста години насам. Не напразно. Американски филми стриктно избягвам. Онзи ден направих изключение - и бях стръскан заради глупостта си.
И ДА, не съм расист, може би много малко на ниво подсъзнание и гени. Дори си налагам да не изпитвам даже случайно някакво негативно чувство. Но което е много трудно, особено когато видя как "Гостите" на Европа, как се държат. Не е по случайност, в някакви изолирани и единични случаи, а е МАСОВО, всички са такива...
Най-много мразя да бъда правен на бунак, особено с наивна, нагла, задушлива пропаганда. Както тази в "Леди и Бродяга".
Тук:
https://kinogo.by/22255-lady-and-the-tramp_2019.html