Ти какво мислиш, че на фирмин-либералите не им е ясно ли, че 80% от техните все още ги мислят за БКП с друго име? И сигурно в тесен кръг се присмиват над будалите. Защото не са прости и надали смятат, че всичките им членове като тях са се пребоядисали или продали за една нощ. И са забравили в каква партия са членували. Просто използват чувствата на хората да лапат в парламенти и европарламенти.
Ами аз, например, мисля, че ти си си същата отврат, каквато си бил и до ноември 89-та. Отврат, заради която милиони отрудени трудови хора предадоха без бой, отвратени, и БКП и социалистическата си държава на работниците и селяните. Отврат, с която и аз, и други, сме си имали работа преди, а види се - и сега. Такива като дядо ми, светла му памет, с ръцете му на солар и лозар, дето мазолите бяха по-дебели от пръстите. Но многознайно чистопородно левите отврати го определяха като "средняк", а днес, сигурно - и като дребнобуржоазен земеделски елемент. Прави са. Социалист той не е бил. Николапетковист, земеделец, по-скоро.
Аз, от друга страна, съм си останал същия комсомолец, какъвто и си бях. Не се присмивам на будалите. Други ми се смеят, че съм будала. Да бях извадил и аз дядовите си кости, на другия ми дядо, минали през Белене за шест години - и той буржоа, дребен, пастуховец, да бях си гледал реституцията, да бях развял синьо байряче ... Сигурно щях да лапам в парламенти и европарламенти. Или пък да бях си гледал науките, с които тук се подиграват нЕкои невежи субекти, и, беж навън, щях да съм по други места с шестцифрена заплата в долари и две дузини патенти, като брат ми, да речем. Но не ... Комсомолецът в мен не даде. И не дава, проклетникът.
Същият този комсомолец ми шепне, че седесарската кукувица Нинова ще довърши БСП, но преди това ще я приватизира с позитанското си РМД като един Техноимпекс - все същата сламена кукла на чичковците в сенките. Е, и това ще мине.
Живот и здраве, и на тая
ще и видим края, както и на други преди нея, дошли с малко и завинаги. Пък и, дотогава, да и берат гайлето боклуците, дето я въздигнаха - хак им е.