Очаквах нещо подобно. За мен историята с КТБ е силно различна от популярните медийни внушения.
е, тогава, аз да нахвърля някакви неща по случая КТБ
беше много трудно за банките тогава, когато видях как опашката се изви пред ПИБ реших ,че ще ги последваме повечето банки
но слава Богу, не се случи
не се чудихме много за КТБ, защото в съсловието отдавна се знаеха неща, въпросът беше какво се случи точно тогава, защо стана това
когато излязоха първите отчети на банката ,след поставянето й под надзор
разбрахме какво се е случило, тоест какво е било винаги - банка управлявана като ЕТ
пет милиарда кредитен портфейл раздаден почти изцяло на двадесет клиента е безумие
как обаче безумецът от Габрово получи възможност да направи това, може да се прочете в частите от обвинителния акт, които описват безумството на един народ
и така - до обвиняемите
Василев, изпълнителни директори, като един от тях е вече защитен свидетел и доколкото знам, за да се спаси ,нанесе огромни удари на колегите си, един подобен IT специалист
и обвинените счетоводители, експерти и касиери
да пази Бог, единият крак на работещите в банки е винаги в затвора, затова съм малко необективна може би, но тези ли са най-големите виновници?
щото един касиер винаги може да не изпълни нарежданията на Цветан Василев, нали?
ама как се правим ...
за обвинените бивши служители на банката в момента знам, че са в тежко състояние, не работят никъде, защото не ги вземат никъде, плащат огромни разходи по адвокати и очакват съдбата си
за Цветан Василев и семейството му знаят всички
последните петима свидетели, ще бъдат пуснат с мерки за неотклонение, ако още не са
може би делото е имало нужда от малко блясък в тези трудни времена за спец прокуратурата
но къде е онова леке, което ръководеше БНБ тогава и си позволи да каже нагло "на ход са политиците"?
къде е началникът на надзора на БНБ? къде е Данчо Цонев, който поиска банкова ваканция за неопределено време?
къде са всички,които получаваха пари от Цветанов, за невероятно цели? къде са разследващите журналисти?
къде са всички, които влагаха пари на безумни лихви, на много от тях лично съм казвала - недейте!
къде е банковото съсловие, което наблюдаваше това безучастно? къде е Асоциацията на банките в БГ? къде е Фондът за гарантиране на влоговете?
слепи ли бяхме, пред очите ни беше всичко, пиянството на един народ, за което сега са обвинени ,тези дето метат кръчмата