Рядко влизам вече и тук, но сега реших да зачестя с още един път, поне, докато не е доприпкал да ми обясни още нещо последователя на другата Европа, тази на Станищовия и кохорта.
Хора, не оценявайте този манифест като "прави едно, прави две..."
Няма вече кой да ви казва това. Умовете от 19-и и 20-и век отдавна умряха, малкото останали от тогава светли умове са на привършване.
Радвайте се, че все още има хора, които ако не с интелекта си, то със сърцето си, пък ако щете и със задника си, но оценяват, че даже щом настоявате - усещат подсъзнателно, че нещо не е наред.
И се опитват да направят нещо. Нека това нещо да е просто апел, опит да накарат слепците да прогледнат. Че се опитват просто да бият камбаната, а който иска да я чува. И както си иска - така да я чува.
Вие, ние, трети ще я чуе по този начин -"я па тия!". Други ще я чуят по друг начин и може да се усетят, а може и да надградят това, което са усетили тези хора. И не те са виновни, че разпростират виждането си /аз не усетих такива разграничения/, а ние, румънците, че и гърците, макетата, албанците част от бившата Югославия и нагоре стигайки до укрите, та ние сами сме си виновни, че отвръщат поглед от нас.Че кой да видят като погледнат насам? Мутри, мафиоти, бандеровци, селски тарикати, далавераджии, цигански мурафети и въобще всичко друго освен мислещи с главите си хора.
Строго погледнато, като чета манифеста и на определени места ми се привижда Корнелия. Не, че се е извисила нещо, но поне дава признаци, че май и тя се е усетила и бие шута на шутовете, сегашните шутове от Европа.
И още, и още...
И малко спам накрая, че едва ли пак ще си направя труда.
За тази същата, сегашната Европа не веднъж съм плюл, съвсем не така внимателно, както тези хора са го направили, ама те затова са интелектуалци, пък аз съм си даже толкова обикновен, че като ме срещне Сун Дзъ даже не ми обръща внимание, камо ли да ме поздравява.
Затова пък си пиша както ми е кеф.
И ми е кеф да си кажа, че говорейки си в една компания на поживели хора, доста дали на мамковината, стигнахме горе-долу до консенсус, че ако пуснат Станищовия по напред от 3-та,4-та позиция на евроизборите - да си ги гласуват тия избори.
Ей затова - заради горните прозрения.
Пък ако на някой му се вижда малко, или объркано или неправилно - е, да се фаща там за каквото има и да тръгва.