Какво имаш да я разкопаваш тази статистика.
Ясно като бял ден.
Стъкмистика, с цел да се омаловажат жертвите на Съв.съюз във Втората Св.Война, и неговото участие в същата.
Процес, запуснат отдавна, в резултат на който, учениците на Запад учат, че победителите във ВСВ са Англия и САЩ, а Съв. съюз е провел там, някое и друго сражение.
Случи ми се дори, млада дама да ми каже, че сръбската съпротива е изиграла решаваща роля за победата над Хитлеристка Германия.
Над темата и стъкмистиката работят солидно количество институти, фондации и НПО.
Мисля, че бях предложила на вниманието ви статия , как Ройтерс и ВВС с помощта на разни агенции от типа на Белингкат работят по тази тема.
Щ я потърся пак.
Неслучайно преди няколко дни временно изпълняващият посланник на Русия във Вашингтон, в денят на срещата на руските и американските войници на Елба 45та година, при поставянето на венци на почит на Арлигтонското гробище, заедно с посланниците на Белорусия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизия, Туркменистан, Азербайджан и Армения, призова САЩ и Русия съвместно да се борят със преправянето на историята.
С еда дума бившият съюзник Англия действа в гръб и на Русия и на САЩ.
От където и бонго е готов с материалче за всякакви случки и събития.