Съжалявам, че поради надвиснали над главата ми крайни срокове не мога да отделям (все още) достатъчно време на тоя форум. На който
искрено се радвам! Да не забравя и чисто лаишката си, но затова пък истинска възхита от техническото оформление и достъпността на функциите в него!
По въпроса за
модерирането - защо не, ако има хора, предизвикващи доверие и склонни да посветят на това част от времето си. Според мен основните изисквания към пишещите тук вече са споменавани:
1) избягване на просташки език и самоцелно, излишно претенциозно изкривяване на родната реч (тук не включвам случаите на забавна изобретателност и проявата на добро чувство за хумор);
2) дискутиране с аргументи, а не посредством личностни нападки;
3) уважение към другите, дори когато не сме съгласни с убежденията им;
И още нещо важно според мен, което е добре да припомняме от време на време сами на себе си: наблюдаваният понякога (осъзнат или не) стремеж към всеобхватност и ВСЕдоминиране над теми, форум и форумци не допринася за добрата атмосфера. Не на последно място и поради това, че вместо замисляне нерядко предизвиква досада.
Тук се оформя хубаво островче, на което могат да поспират (и поостават) мислещи и замислящи се хора. Добре ще е да бъде развивано и опазвано, а за това можем - кой повече, кой в по-скромен мащаб - да се погрижим всички ние.