Стана същото, както в темата за домашното насилие.
Един изкаже някаква концепция... и се започва - да, така е, (следва) ОБАЧЕ .... и следва контрадикция, или някакво сравнение.
Кофа без дръжка ... и т.н., или
А вие защо избивате негрите!
Аз разбирам, че някои много искат да вземат участие по възможно най-много теми, като е добре, обаче, да имат позиция ПО темата, а не да се търсят успоредни сравнения или контрааргументи на всяка цена. Вероятно с цел, мотивирана от нещо като "Ти това така, обаче, виж аз сега какво ще ти кажа!"
Каракачанов е написал за циганите.
ЗА ЦИГАНИТЕ!!!
Не е написал нито за евреите, нито за арменците, нито за никой друг етнос у нас.
Факт е, че те съществуват, както и че законите (трябва да) важат за всички ни.
Но той е написал това за циганите. И е абсолютен факт, че най-криминалния контингент у нас са те.
Обяснението за това е ясно на всяко средноинтелигентно лице у нас.
Някой да ме обори с факти или да даде статистика. Моля!
Откъде накъде някой ще му търси сметка защо само за циганите!
Това е видял, има съответните данни и го е написал. Дали някой мисли, че Каракачанов не знае и за останалите етноси???
А, че има достатъчно криминални изяви и в другите етноси, също е факт.
Но ако накой напише статия за криминалните изяви на арменците, примерно, то тогава се обзалагам на каквото искате, че от третия пост насетне ще се пише само и единствено за циганите, придружено с укори - как е възможно да не се споменат и те и т.н. и ... какво ли още не!
Щото, по добра нашенска традиция диалогът се води малко като този на бабите пред блока:
– Глей ма! Пена. У-у-у тая ква е .... еди каква си!
– О-о-о! Ами Гана ... ти нея да видиш. Оня ден я видях .... и т.н,
– Да бе! А за Мара ... за нея що не кажете....
И т.н. и т.н.
Чудомир ги е описал майсторски!
Ако някой не е разбрал, какво исках да кажа - то е:
Моля, като се говори по някакъв въпрос - да се придържаме към него.
И последно.
Каракачанов не е от любимците ми. Изобщо. Но в случая е прав.
ЗА ЦИГАНИТЕ!