Не си прав. Патосът е ключовият момент, не прогресивното данъчно.
Това е посочване на някой, когото да мразиш, на враг. Също толкова омерзително, колкото 'алчни пенсионери изпълзяха'.
Гринго, чета си аз тук и така си реших, да се въздържам от писане, белким има мир и льобоф да се стеле из губернията. И да се включвам чать пать, а ти сега ме връщаш зорлем в темата.
Патосът е на човечец, зел-дал дето се вика, каквито има милиони в мамковината. Той и да мрази някого, след 5 мин. го е забравил. И поантата на моето изхождане бе, че не прави чест на сий уважаван форум с претенции, да се надсмива на този човечец за патоса му - все пак, макар и несръчно се е опитал да изложи тезата си в подкрепа на прогресивната скала.
Нищо повече, останалото е както ти сам казваш патос.
Не съм съгласен, че онова - "алчни пенсионери излязоха на припек" е същото, в първият случай имаме меко казано човечец, с известни ментални проблеми от възрастта, несмогнал да формулира нормално идеята си.
Във вторият имаме осъзната, приета от доста голяма общност теза, че за определени хора няма място в този свят.
И ако приравним, за оправдание само, менталните възможности на тази общност, към тези на този човечец, остава доста неприятния въпрос, защо другите, с претенции, допуснаха/хме, ако смея да се включа и аз/ тази "общност" да ни се качи на главата.
Най малко този въпрос ми идва.
И докато безобидните "съображения" на остарелия човечец нищо не значат, то изцепките на флагмана на "завоя" от новото ни време
https://e-vestnik.bg/13285/alchni-startsi-izpalzyaha-na-pripek-2/, показваше доста обезпокоителни неща, уви споделяни и сега от властимащите.
Не ме връщай пак моля, да давам линкове.
Едното, на човечеца е мнение, тиражирано в ляв вестник, другото е политика на водещ в ония времена вестник.
Няма как да е едно и също.