кво общо има другарката нинова тука?! аз ти цитирам част от статия. вземи се потруди /то големия труд, да цъкнеш на линка/, виж от кого е, той какъв е.
иначе любовта ти към другарката нинова е известна
Е, добре, щом държиш - "от кого е, той какъв е". Единият автор е Иван Генов. Който ми е приятел, когото обичам и уважавам. Защото във важен за мен момент, политически, бе зад мен, изцяло. Преди ... 20 години. :D
Сега е в "Подем". Заедно с другия автор - Александър Богданов, когото нямам честта да познавам, уви.
https://duma.bg/levite-mogat-da-sa-chuk-a-ne-nakovalya-ako-sa-zaedno-n192257?go=terms&p=cookiesАко се видим, на Иван бих му казал, че така (във връзка с горното, което оспорих) сме малко нещо като лисицата под гроздето по Езоп.
Една изгладняла лисица, като съгледала на една лозница да висят гроздове, поискала да ги достигне, но не успяла. Отивайки си, тя си казала:
— Зелени са.
Така и някои хора, като не могат да уредят работите си поради некадърност, оправдават се с обстоятелствата.
Демек, понеже не можем взе власт в "капиталистически условия", то тя не ни е "главна задача", а пък главна задача не ни е нищо по-малко от световната революция. :D
Аз пък мисля, че сме длъжни, а и хората са в право да получат, добро управление тук и сега. И това добро управление, осигурено от левицата, е и най-доброто доказателство за това, че светът, за който предлагаме на същите тези хора да мечтаят, да се борят и работят, си струва. Такова управление би било спомен от бъдещето, в смисъла, който наскоро вложих, използвайки тази метафора. Флуктуация в "капиталистическите условия", която да предвести новото, бъдещо, състояние на обществената система. Това бих полемизирал с Иван, при случай.