Да. Иначе -нищо оригинално - предлага се опростен вариант на прогресивно данъчно облагане. Но какъв патос
Съгласен напълно с предложението, без патоса.
Излиза, че като махнем патоса, е казал нещо полезно.Макар и нищо ново.
Патоса - ами така е, едни остаряват като катедрали...нататък го знаете.
Пак за патоса - не ми се рови за оня клип с една пикла, на която комунизма и бе виновен за всичко - и това го знаете.
И още веднъж за патоса - често и тук има патос, само че без нищо, дори и неоригинално.
Пардон - не е без нищо. Има въздух под налягане. Често - и без такова.
За сведение на аудиторията - наскоро се пенсионирах в този бизнес, не баш в активната игра, но доста близо, че да съм ин тъч уид...
Та, неведнъж съм споменавал, че софтуерния аутсорсинг е полезен за хората които работят там.
Същият изкривява действителността за заплащането в БГ.
Същият договаря в 80% от случаите "чист доход" с работодателите си, така че от прогресивна скала ще го "издухат" работодателите.
Което, може да докара отлив от аутсорсинга, ама човечеца откъде да го знае - дълга тема.
Отливът ще се получи с или без прогресивна скала. Но не още сега, след някоя и друга година - още по дълга тема.
За това, че тези хора харчат парите си в БГ - и да и не.
Пазаруват не от бакалията на дребния гаражен серсемин - това достатъчно ли е?
...........
Да са живи и здрави тези момчета и момичета и да могат да работят и получават дълги години такива и повече доходи.
Място за дискусии има и не прави чест на форумната "мисъл" че се отплесва по тезата на този възрастен човечец.
Най малкото, защото - /цитирам ТОЧНИ числа/ - ТУК, програмист от високоплатена фирма и средно до над средно ниво:
Чист доход /месечен/ $4-4500 /заедно с бонусите!!!. За същата позиция, ТАМ, "чист" месечен доход -около $10K. Които обаче, приведени към PPP тук са около и под получаваните $ в БГ. Вие си направете сами изводите.
Тук обаче се отчитат почти нищожните средства за детски градини или училище, ниските комунални услуги /в сравнение с ТАМ/, и най вече - наличието на СОБСТВЕНО жилище и съответно неплащане на наеми.
А сега, пак си правете изводите /сигурен съм, този човечец няма тази информация/ та вземете накуп всичко - и въпрос - няма ли да сте ЗА прогресивна скала?
Освободете се от мисълта за завист, опитайте само със социална справедливост да оцените.
Което е опитал , съвсем несръчно, човека.
Прав беше МишоК с оня поздрав - бъдете здрави!