Сега същото ни го представят като хиперсупердупер технология направо
Сегашните изпадат в екстаз от идеята, че е възможно да бъде открита топлата вода...
Оня ден чета някаква задъхваща се от възторг журнашлюшка, която ни съобщава хиперсупердупер постижението, че някой си сключил договор да изнася овче сирене за Саудитска АраВия.
Бога ми - в последните три класа на Английската гимназия - втората половина на 70-те*, кака ви всеки четвъртък е рязала, поставяла и теглила метални кутии, надписани на арабски, с овче сирене в тогавашната бургаска млекоцентрала, заминаващи за целия Близък Изток...
*Някой беше решил, че да учиш три езика и всичко останало по начина, по който тогава и там учехме (4-5 момчета бяха пратени да учат ядрена физика в Москва като първенци на национални олимпиади и станаха висококвалифицирани специалисти - само примерче) не е труд, сакън, та измислиха т.нар. практика, тоест един ден всяка седмица ни губеха времето в млекоцентралата да метем счупени буркани, да режем сирене или да остъргваме плесента от питите с узрелия кашкавал, за да ги парафинират после - понякога си сътрудничехме с контингента, воден от затвора - те кашкавал не остъргваха, щото преди и след ги проверяваха да не носят хладно оръжие. В резултат - в дипломата си имам разряд за правене на сладолед, който разряд ми е даден за наблюдение какво в крайна сметка излиза от една машина
. После, след нас, въведоха губене на цяла година в подобни обучения, не помня как се наричаше, но във всеки случай 3 години всеки четвъртък или цяла последна година за нещо, което можеш да усвоиш за 3 месеца, за да се научиш на труд...
Глупостите в българското средно образование край нямат, но в демократичните години просто целенасочено го заК/Триха на практика - проследявам вече 23 години процеса и резултата от по-горната образователна степен.
Затуй и такЪви писания за подобните им читатели.