Големият въпрос който вълнува насeлението в Донбас е - ще има ли той смелостта и мъжеството да вкара войски на помощ.
Де факто няма да има особен избор.
Допускане геноцид над руснаци при налична и готова група войск, значи да ти търси дестинация за убежище.
Аз пък си мисля че ако се наложи калибрирането ще е в дълбочина.
За да почувстват посолствата.
И бандеровщината.
Аз продържавам да мисля, че "в дълбочина" ще е настъплението.
Това което ще се случва около Донецк и Луганскс е встречны бой и недопускане на пробив и навлизане в традовете. Една защитна по същество операция.
Там особено полезни са не калибрите а реактивна артилерия и авиация, вкл. стратегическа. Затва питах какво става с въведените в южния военен окръг ТОС-1А.
Термобаричните бойни глави оставят пустиня. С нищо живо в нея.Като добавим и туполев, варианти 22, 95 ..... и килимите бомби .....
А настъплението ще е според мен от северно и южно направление.
Както направиха оценка в американските щабове става дума за два-три дни до падането на Киев. Това е бая по кратко повторение на превземането на Париж от немците.
Аслед това при новото правителство в Киев всички бифши украинскиш военни вкл. бандеровци, ще се сдобият със статут на военнопрестъпници и терористи. Това са каноните на межд. право и капитулацията.
А "партнерине" мое си го получат и по друг начин. Представиси монументалното платно, евромарионетки на колене сдават капитулация пред Батька (и Путин)
ПС: А глупостта, която може 0а направи Путин е повторение на грузинския сценарий. Тоест да обкръжат Киев и после под писъците на "демократичната опщност" да се съгласят на некви щуротии. Нова украинска конституция по мински споразумения, некви неизпълними обещания от американците и подобни. В този аспект аз повече разчитем на Батька.