https://glasove.com/intervyuta/kak-voynata-v-ukrayna-shte-se-otrazi-na-inflatsiyataОсвен за газ, тук горе става дума и за доста други неща, дето ще залипсват на европейския пазар.
А цените са стряскащи!
Опитвам се да преценя, колко време ще е необходимо за да стоплят европейците, че воюват ЧРЕЗ тях в Украйна срещу Русия.
И че те, европейците, ще го отнесат.
Някак си, като казвам "те", излиза, че се дистанцирам.
Да, ментално се дистанцирам, ами не съм пидал дагоweb@, но материално - няма как. И аз съм вътре.
И ако определени пидалчета се радваха и продължават да се радват на европидалщината /както гледам/, аз не се радвам какво предстои.
А предстои това, че рано или късно, руснаците ще размажат укронацитата и ще наложат изгодно на тях провителство в 404.
Предстои Европа да се срине, рано или късно, затова, че уйдиса на акъла на краварите.
Предстои, Китай да се замогне още повече, щото природата празно не търпи и някой ще трябва да запълва празнотата от сринатата европейска икономика.
Предстои това, че уж главния противник на краварите - Китай, ще получи още повече сила, щото от много акъл да навредят на Русия, я пратиха плътно до Китай.
Предстои това, което така или иначе щеше да стане - краварите да се сринат до локална сила, но сриването им явно ще стане по трудния начин - новите две сили /икономическа и военна/ - Китай и Русия да ги наврът на кучето в гъзъ. Всъщност, където им е мястото от 2001 г. насам. Знаете що 2001, нали?
Предстои, да изживеем цялата тази простотия и вероятно се заради нашият си акъл - всички коментирани по горе са големи сили, въртят си играта, ние сме палето, което може само да тичка покрай големите, да се надява трохички от тях да изпаднат, да се опитваме да не ги ядосваме за да не получим някой фатален ритник или пък случайно да не им пресечем пътя и без да ни видят - да ни настъпят и да остане мокро петно.
До скоро си мислех - е, имаме 1300 г. история и сме се оправяли и сега ше се оправим.
Ей на, сума големи и малки империи са изчезвали, а ние си стоим. Ония - щото са процъфтявали и залязвали от самоизяждане, а ние, май сме "по така" и сме оцелявали.
Открих обаче една грешка в надеждите си.
Не сме 1300 годишна държава.
Имали сме 500+ 200 г. "почивка".
И вероятно затова сме се добрали до тия 1300 г.
Като гледам акъла ни през последните 2% от съществуването ни - дошло ни е времето!
Може на някои да им се сторят всичките сметки по горе като изхвърляния.
Може и да са такива. Но във време разделно - то тогава му светват на човек някои истини дето ги е подминавал улисан в ежедневието.
Споко бе, няма да стане утре!
И вдругиден няма да стане.
Но - дет се вика, посоката ни е вярна!
Мама им мръсна, на съвременните ни "царе"!