Непреходен идиом, както и "Благата ще потекат като пълноводен поток".
Че жизненото равнище се повишаваше е не идиом, а непреходен факт. Друг е въпроса калко бързо и не само у нас а в сравнение със запада.
"Благата ще потекат като пълноводен поток" не съм го срещал никъде, нито в "Работническо дело", нито в тезисите на съответния конгрес на БКП.
Нито ги видях пълноводните потоци в т.н. свободен свят, който признавам си, като го посетих за първи път през 1979 г. , си мислех че попадам в район на "Корекоми" и дълго живях в подобно заблуждение.
Докато не дойде времето да посетя петнайсетина пъти втората ти родина и покрай нея още дузина корекомски дестинации мечтани в младостта ми.
И да сравнявам. Вече 25 г.
Бъч, най краткия резултат от моите сравнения е - ако имаш възможност - бегай от там! Идвай си в БГ, купи си къще на селу близо до София, Варна или Пловдив /може и южно от Бургас/ и си живей пенсионерския живат. В близките 20 г. БГ все още няма да е завършила катастрофалното си падение, а за повече едва ли те касае.
Може да имаш и късмета да се срине шибаният ЕС и да се преместим в по сигурна сфера през това време, та да има мегдан и внуците ти къде да прелетят, когато катастрофира, или вече се вижда че необратимо ще катастрофира сегашния капо ди тути капи.
И още един непоискан съвет и от мен.
Престани да даваш прасаджийски съвети на прасаджии.
Жив и здрав!