Mного добър "безотговорен" анализ. Това са очевидни факти. Доста лекомислено провеждана операция.
Аналлизът, покрай констатираните факти, показва потвърждение на правилото, дето "бит и уебн насищане нямали".
Само един - два примера от "аналлиза".
- Мобилизация тече и не от сега
- верно със закъснение, но се сетиха да мобилизират /отделно/ и разни резервисти които да ги използват за закрепване на властта в превзетите райони, така че никакво "отслабване и разпиляване на сили" не се получава от това.
Не ми се влиза в изречение по изречение със спорове с писанията на този.
Той си е военен, руснак и ...онова дето по горе го споменах.
Аз съм цивилен, българин /далеч от терена/, но все още си мисля, че не ми пречи нищо, да гледам и преценявам обективно /според диванните си възможности/ потока от инфо който тече от всички страни. И аз виждам, че стрелкичките и чертичките които ми рисува Подоляка, от две - три седмици едва едва мърдат, ако изобщо, но освен че и на мен ми е направило впечатление, че руснаците малко подцениха нещата, то още виждам, че укрите започнаха да мобилизират разни льольовци, които само чакат момента да развеят белия байряк.
Така че този Иксперт да не ми пълни глъвътъ с простотиите си за човешките ресурси на укрите и как те щели да решат нещата.
Също и с въоръженията - да, пращат им, има ги, ама за колко време се учи един резервист да стреля с джавелин?
Ден, два...седмица?
И като се "научи" - колко го може "наученото"?
И т.н.Аз вярвам избирателно дори и на Господ, но не мога да отрека нищо от онова -"...не си създавай идоли..."
п.с. вчера имаше някъде анализ колко време просъществуват изпратените оръжия - от 24 до 36 часа в общия случай.
Преди да бъдат утилизиране.
Мързи ме да го търся.