Мобилизация в РФ и угроза ядерного конфликта | Такер Карлсон | 22.09.2022
https://dzen.ru/video/watch/632da46faa45513ee1af9d83#video
Т.Карлсон добре си е написал домашното.
Какво остава за нас да си помислим?
Може би здравомислещите военни в САЩ да направят преврат, и да разгонят разбеснелите се щраусианци, загнездили се във властта там.
Или може би трябва да се изчака още малко, за да се проявят всички, та да ги хванат на калъп, с пръстенцето върху червеното копче.
Прекрасна Али, би ли раздула защо американските военни трябвало да направят преврат, да разкарат някакви щрайсианци?
Аз твърдя, че янките гледат кротко отстрани как друг им вади кестените от огъня, сръчкват от време на време въглените и толкова (надявам се да не ме питат какво е това "сръчквам", подобно е на "дера се").
Пука им за някакво тактическо ядрено фугасче или подобно.
Да оставим на страна въпроса, ще използват ли руснаците ядрено оръжие, не се ли бъзикат и с антагониста си, и накрая на дня (да цитирам Бъди) да използват някое налично, добре забравено или неизвестно конвенционално оръжие?
Кажи ни, Али, ти знаеш всичко, благодаря.
Коментарът ми е върху конкретният материал, подаден по горе.
И този материал се подава по един от най гледаните канали в САЩ.
Т.е. ето какво им говорят на простите американци.
Докато на умните българи им тъпчат главите с всевъзможна еднородна помия.
От видеото става ясно поне на мен, че въпросът с разрешаването на военният конфликт в Украина се измества от украинското гуляйполе и броенето на колко патрона били изстреляни, или колко самолета били свалени, се измества в американското общество, и в това как ще се гласува след седмица две, и решенията които взема сгашната управляваща върхушка.
Карлсон ясно поставя акцента за какво се води вече тази война, и че няма никакво значение кой щял да победи, и посочва накъде води тази ескалация
Топката е подадена. Русия пое топката, и я върна обратно.
Щраусианската врхушка/бях подала материал кои са щраусианците/ , са само една малка група активисти в американското държавно управление, които както се вижда водят САЩ по рискован път на самоунищожение.
И ако такива неща се говорят на американеца, който не иска да воюва, нито да бомбардира с яо, нито него да го бомбардират с каквото и да било, камо ли с яо, а иска да си пазарува спокойно от супермакетите и да си дъвче чипса пред телевизора, ... Идват избори, да. И те със сигурност отново ще бъдат манипулирани
Но в Щатите има и трезвомислещи политици и генерали.
Още 20та година видяхме по голямата част от генералите в Генщаба как реагираха на подмяната на изборите, и готовността им да се намесят. Тръмп даде назад, и генералите си затраяха. Оставиха ген Мили да командва.
Ходът със използването на яо е двустранно насочен и не касае само Русия.
Така че, ако са тръгнали да свалят Путин, то монетата има и друга страна. Може и тях да ги свалят, защото САЩ и Русия са два скачени съда.
Е, топката е подадена
Впрочем ето го същото видео, но с малки различия в коментара на водещият. Може би разликата идва от преводача
https://dzen.ru/video/watch/632da46faa45513ee1af9d83#video