Нищо. Такива трябва просто да се отминават
Какво великодушие на кралска особа!
Ваше величество, точно тези са първоизточника на бедите, не само наши, а въобще по всички земни кълбета.
Тези - със скудоумието, които насират терена, а сетне други трябва да бършат - другите, дето ги съветваш да подминават.
И да, откак свят светува има деспоти, има можещи, има управляващи, има експлоатиращи и експлоатирани, има умни и тъпи, интелигентни и скудоумни.
Не определям кой какъв е, аз къде съм и т.н.
Гледам само сеира.
Сеира на скудоумието. Не на подлъгалия се, дори и глупак. Дори и последния глупак е за съжаление и за "подминаване", независимо че се налага всички да бършат след него, но поне да не вървеше с гордо вдигната глава и да не продължаваше да ръси скудоумията си, малко срам - ама откъде!
Щото цялата пасмина - управляващи, тирани, деспоти, експлоататори...всичко което можем простичко да обозначим с "-" разчита именно на пасмината на скудоумието. Което е скачало, подкрепяло, ривало натискайки се да е в първите редици за да го забележат говедото и същото след и най малката смяна на вятъра застава също толкова шумно и самоуверено в правотата си на мястото, където е задухал новия вятър и пак скача, подкрепя, раздава скудоумния си "акъл", навира в ъгъла дори плахо опитващите се да го осведомят, че довчера е било на отсрещния тротоар и НЯМА право да се обади дори.
При това тази роля говедото я е играло по няколко пъти - за да е в първата редица, да оближе задника на новия силен, да му се подложи, за да може в него да си бършат само краката и да му подхвърлят кокълче, т.е. пак да помага на новия тиран, който ограбва тебе, другия, мене, другите...
И ти искаш да го подминавам?
Да подминавам тъпака който е причинил на страната ми всичко което гледаме и при това да продължаваме да го слушаме безропотно???
Не, Ваше благородие, аз поне не съм способен чак пък на такива жертви.
И докато все още животът ми /и начинът/ не зависи от такива нещастници, бих могъл да си остана на известно разстояние - да дращя по форуми, щот съм стар и съм дал квото мога на тази страна, на околните, но ако скудоумието продължи да бъде толкова арогантно, че застраши /а то вече е на границата/ начинът ми на живот - моя и на близките ми...жална им майка на тези нещастници, които великодушно ме съветваш, че трябвало да се подминават.
Уверен съм в едно, че не съм само аз така и както пееше Джон Ленън
"you may say i'm a dreamer but i'm not the only one".