но кръгчетата, с които са заградени, се виждат ясно
Добре, приемам, нека аз да съм далтониста!
Цветът, който в легендата на картата е отбелязан с "участки фронта утраченные..." не обхваща височините, които си посочил.
Ясно се вижда, като приложиш оня нъмбър с увеличението.
Виждат се три такива терена - над височина 190, една вляво от височина 230 и една малка, близо до обозначената височина 200, като не я обхваща.
Толкова по далтонизма - сега по геометрнията.
Двете кръгчета - долното, черното, което е хванало три букви от ена от височините и няма нищо под него - не знам за какво е направено. Вижда се кръгче, но то не хваща никаква височина!
Горното, което е обхванало височина 190 - също не е ясно за какво е направено, щото теренът около тази височина не е обозначевен като напуснат от руски и/или музикантски сили. Цветът - няма да споря с моя далтонизъм, му е по близо до линията на съприкосновение, нежели до някаква друга част от легендата на картата.
В замяна на това, ясно се виждат трите парченца - ниви някакви, които са отстъпени от ВС РФ - оня цвят, дето го споменах най горе и нито един от тях не обхваща напуснати височини.
Нещо повече, твърди се в разни постове, че онова синичкото /или сивичкото или къфто цвят ти се види там/, намиращо се в ляво от обозначената височина 230, е наистина някаква нива, която е напусната от ВС на РФ, за да се наместят зад правата линия до него, което било канал...и т.н.
За финтифлюшката, около височина 220 - нямам също идея какво обозначава - може да е била кацнала муха там и да са и очертани габаритите.
А сега - наистина приключвам по въпроса и отивам да си сипя ена биричка, че ми пресъхна гърлото от приказки!