Нямам представа как е при гранични войски, така че може и да си прав за там.
Иначе аз съм служил като командир на РАГ, твай разчетно аналитична група, командир на рота, за малко и помощник началник служба (дивизия) тва трета армия. А запаса, началник служба (част, съединение)
... опитайте се да вниквате в тезите, а не се мятайте първосигнално да доказвате че крокодила е по-кръгъл, отколкото зелен.
Ми вникваме, обаче река не може да е непреодолима пречка когато фронта е на 20-30+ километра, та това е дълбок тил се пак. И тва на фона на тотално превъзходство на руснаците във флот и авиация. Та вниквайте и вий в тезите на другите, плийз
моля те, чети.
командир на взвод в отделен мотострелкови батальон. никъде не съм писал гранично.
пак повтарям, опростих задачата до 300 души пехота, за да видиш проблема в разсъжденията си, а не за да се дърляш колко добре познаваме организацията на бна.
а ако плеснем сръце на 1000 души, по-лесно ли ще ти е да разбереш какво значи подвоз на боеприпаси през широка 3 км река, а след това още до позициите на Н-километра? бидейки в обсега на противниковите тежки въоръжения, а твоите тежки въоръжения са минимум на Н+3 км отдалечени, съответно поне с толкова неефективни? и при активна война с тактически дронове, още неспечелена окончателно нито от едните, нито от другите? да преследваш с дрон камион с боеприпаси, който избухва и от едно удачно попадение и да оставиш хората без храна и боеприпаси?
не случайно питах имаш ли представа, тва патроните не се появяват при помахване с вълшебна пръчка...
говоря за това, че с емоционални доводи и от емоционални позиции критикуваш технологична позиция.
без значение колко си мотивиран, като те обходят и свършиш боеприпасите си издънил задачата.
а ако те пленят или убият - твоите започват от -х войника, които трябва да се обучат и сглобят.
за да се ръзстанови състоянието отпреди, а не за да вървиш напред.