Как можаха да ги скарат тия хора!
Как, как, както нас:
Създаваш и напазаруваш наедро:
Компрадорски "елит" - важно е авангардът да е от предишния партиен елит
Компрадорска интелигенция
Компрадорски медии;
Изпразваш магазините от всичко и скриваш стоките за предстоящата шокова терапия;
Девалвираш местната валута и организираш черни чейнджи за $;
По този начин провокираш масово недоволство;
Обещаваш на населението демокрация, свобода на словото, невиждано благоденствие, дължащо се на невидимата кунка на свободния пазар, като панацея за всичките неща;
Пренаписваш историята и изкарваш освободителите и създалите наново държавата ти - окупатори;
Организираш контрареволюционен държавен преврат, който нагло наричаш нежна революция;
Организираш "честни" избори - ако не получиш желаните гласове, плащаш на компрадорската интелигенция и тя организира студентски бунтове, закатанчване на СУ, блокиране на важни кръстовища в столицата...
Докато успееш да си назначиш правилно МС с правилен бивш преподавател по научен комунизъм начело и едни САЩци вътре, през чиито кунки минава всичко, преди да излезе от МС;
Следват
-приХватизация
-ликвидация на селското стопанство,
-нескончаеми образователни "реформи",
-практическа ликвидация на армията, на тежката и леката индустрия, енергетиката, железниците, гражданската и селскостопанската авиация, напоителните системи,
-пенсионни и здравни "реформи",
-подаряване на някогашните пазари,
-разпродаване или концесиониране на безценица практически завинаги на нашенски назначени бизнесмени и на чужди "инвеститори" ("по-голяма гад от Гад Зееви не можахте ли да намерите") на важните за националната сигурност неща,
-набутване на държавата в ЕС и НАТО без референдуми,
-практическа окупация от чужда армия,
-унищожителна за населението вътрешна, хеле пък външна политика,
-лъжи, лъжи, лъжи,
-пропаганда, пропаганда, пропаганда...
-русофобия, русофобия, русофобия...
Прости, ако нещо важно съм пропуснала, но почва да ми се гади
П.П. След сутрешното кафе съм в състояние да добавя:
Пропуснах целенасоченото създаване на мафия.