Това да неможеш да стигнеш от кухнята до кенефа без работещ GPS ли значи?
Значи, да можеш да виждаш на един гоуееем екран кой къде се намира и какво прави и от твоите и от чуждите войски и да управляваш своите с мишката - като компютърна игра.
Е, не е баш тъй, ама и ти така задаваш въпроса.
Не знам дори защо за това малко се говори - тук нищичко не могат да направят укрите - американците нашироко си използват сателитите за да им дават наготово къде каква техника върви, накъде, с какво се съпровожда, координати...абе всичко и ония се правят на майстори на дроновете.
Апропо, не съм съвсем сигурен дали укрите или наемници не управляват и дроновете им.
Руснаците също имат наблюдението от космоса и виждат туй-онуй но вече съм го коментирал - при тях тайната е такъв фетиш , че са готови сами да се жертват, само и само шибаната "тайна" какво могат - да не изтече към врага.
Отделно - наблюдението е едно, но пресъздаването му и възможността да го използват за управление - съвсем друга работа.
Последното /само за него/ се съмнявам, че са поизостанали.
Колко - не знам.
Затова са и загубите им най вече.
п.с. мъча се да намеря един клип, направен от пригоженци при обсадата на Мариупол - праскаха се и те как можели нещо такова. Само че едно е да се праскаш с клипове - друго на практика.
Едно е Пригожин-друго е да е въведено от Герасимов...и т.н.