Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 26, 2025, 08:48:25

Автор Тема: Русия (Re: Russia)  (Прочетена 4863072 пъти)

0 Потребители и 78 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11663
    • Профил
Re: Русия (Re: Russia)
« Отговор #35640 -: Май 10, 2025, 13:14:48 »
БОЛГАРИЯ: 9 Мая 2025 г.! ДЕНЬ ПОБЕДЫ! "Бессмертный полк"!
https://www.youtube.com/watch?v=ea44f0ryu0I
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2954
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35641 -: Май 12, 2025, 17:01:35 »
Весело и политнекоретно/ама много/ интервю с Девятов. Стар, стар амааа....Препоръчвам :smokin:

https://politikus.info/video/168744-andrey-devyatov-tretya-orda-na-marshe-120525.html

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35642 -: Май 12, 2025, 17:52:01 »
5 члена на ЕП са били в Москва за 9-ти май.
https://x.com/Fidias0/status/1921928355357848035

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 765
    • Профил
« Отговор #35643 -: Май 12, 2025, 19:57:41 »
А едно време какви членове имаше ... не като сегашните ...  :wacky-3318:
« Последна редакция: Май 12, 2025, 23:21:08 от Дърт Вейдър »
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11719
    • Профил
« Отговор #35644 -: Май 12, 2025, 20:24:50 »
Едно време какви членове имаше ... не като сегашните ...  :wacky-3318:
А, то и членките какви беа...не като сегашните...каи, уруспии...
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35645 -: Май 14, 2025, 20:43:59 »
Президент Бразилии прибыл в Россию уговаривать Путина прибыть в Стамбул, но был послан :spiny:

Первоисточник публикации: https://politikus.info/v-rossii/168803-prezident-brazilii-pribyl-v-rossiyu-ugovarivat-putina-pribyt-v-stambul-no-byl-poslan.html
Politikus.info   

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11719
    • Профил
« Отговор #35646 -: Май 14, 2025, 22:33:16 »
https://t.me/DDGeopolitics/147921
Тъшак ти казвам, госпожо Петрова!
 :i_laughing:
п.с. санкции викат, срещу фалшивия танкерен флот на Русия.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35647 -: Май 15, 2025, 00:12:17 »
ТАСС
603,1 тыс подписчиков
Подписаться
Кто вошел в состав делегации России на переговорах с Украиной
Сегодня

Помощник президента РФ Владимир Мединский
Заместитель министра иностранных дел РФ Михаил Галузин
Начальник Главного управления Генштаба ВС РФ Игорь Костюков
Заместитель министра обороны РФ Александр Фомин

Вероника Зорина/ТАСС
Делегацию возглавил помощник президента РФ Владимир Мединский

ТАСС-ДОСЬЕ. 14 мая 2025 года президент РФ Владимир Путин утвердил состав российской делегации на предстоящих переговорах с Украиной в Стамбуле (Турция). Делегацию возглавил помощник президента РФ Владимир Мединский. Также в нее вошли замглавы МИД Михаил Галузин, начальник Главного управления Генштаба ВС РФ Игорь Костюков и замминистра обороны Александр Фомин.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35648 -: Май 15, 2025, 00:21:48 »
https://t.me/DDGeopolitics/147921
Тъшак ти казвам, госпожо Петрова!
 :i_laughing:
п.с. санкции викат, срещу фалшивия танкерен флот на Русия.

Ето и анимацията към това весело събитие  :i_laughing:

https://dzen.ru/news/story/b4954626-9671-5438-91f1-5761f4360bf4?lang=ru&from=main_portal&fan=1&annot_type=trust&t=1747256125&persistent_id=3170590015&cl4url=912a815271d4580b307d184296a11416&tst=1747256758&story=714e8af6-7acb-547a-b263-0d7f5fde3337

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9634
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #35649 -: Май 15, 2025, 09:08:25 »
Путин отдавна се е произнесъл, че Зеленски не е легитимен президент на 404, защото мандатът му е изтекъл преди година. По тази причина Путин не може да седне на една маса със Зеленски.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35650 -: Май 16, 2025, 00:02:39 »
Къде го ЗИПа. Меракът му се осъществява. :0005:

https://rutube.ru/video/fcabe573da83b0bf1b32322e4c6dd725/?r=plemwd

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3136
    • Профил

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8475
    • Профил
« Отговор #35652 -: Май 18, 2025, 10:49:23 »
Тръмп ще разговаря с Путин в понеделник
Тръмп се опитва да продаде спирането на войната.
Но според мен ще му му се наложида го купи.
Просто както сам каза - Не те карти у него

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27045
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #35653 -: Май 18, 2025, 12:46:31 »
За САЩ конфликтът в Украина е приключил, още малко и ще приключат и Европа.
Руснаците не купуват, вземат това което им трябва.
Без пряка подкрепа на САЩ във военните дейстия още години ще има сражения.
Това е прекрасно за ВПК, европцитре ще купуват и даряват.
Какво повече да иска Тръмп?
Това което говори е за пред избирателите, това което прави е за неговите олигарси.
Прекъсва Старлинк и за седмица фронтовата линия ще се премести със стотици километри.
Quote (selected)
САЩ са решени - ще изтеглят войски от Европа
https://www.dnevnik.bg/sviat/2025/05/16/4783132_sasht_sa_resheni_-_shte_iztegliat_voiski_ot_evropa/
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35654 -: Май 18, 2025, 22:13:56 »
Daily Wrap
Русия задържа гръцки танкер: Естония реагира категорично

Гръцки танкер под либерийско знаме беше задържан от Русия в териториални води, след като напусна Естония. "Днешният инцидент показва, че Русия продължава да действа непредсказуемо", каза естонският външен министър Маргус Цахна.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #35655 -: Май 19, 2025, 09:06:33 »
Неоконсерваторите в родината си също искат война с Русия и я искат от много дълго време. Тръмп или ще сключи мир, или ще си тръгне и няма да участва. Може би затова бившият директор на ФБР Джеймс Коми публикува своя не чак толкова завоалиран призив за убийството на президента Тръмп в публикация в Instagram, озаглавена „86 47“, която оттогава е изтрита. Коми беше човекът, който незаконно държеше Армстронг в затвора за неуважение към съда в продължение на 7 години. Армстронг казва:

„Коми винаги е бил част от това. Само за протокола, той беше прокурорът на САЩ в Ню Йорк. Той беше този, който ме държеше в ареста, докато Върховният съд не каза: „Какво, по дяволите, става?“ След това трябваше да бъда освободен.“

Как се е озовал Армстронг в затвора? Армстронг обяснява:

Помолиха ме да инвестирам 10 милиарда долара... за да превземат Русия, а аз отказах. Беше американският прокурор в Ню Йорк, Коми, и ме разследваше за неуважение към съда, което носи максимална присъда от 18 месеца, и ме разследваше в продължение на 7 години. Той непрекъснато бави, бави, бави... Казаха ми, че ако инвестирам 10 милиарда долара, ще си получа обратно 100 милиарда. Те възнамеряваха да се сдобият с всички активи на Русия чрез Нюйоркската фондова борса. Всичкият петрол, злато, диаманти, платина, каквото и да е, щяха да го получат всичко. А аз казах: „Не, напускам.“ Не участвам в смяната на режими.“

Често пропускаме истинската причина и цел на войната, която САЩ и сателитите им започнаха срещу Русия в Украйна. Те винаги са били пирати, бандити и роботърговци, такива са и досега, вълкът козината си мени,нрава - никога!

Повечето западоиди са дебили, те не осъзнават какво се случва, надяват се лошият Путин да не им обърка ските в Алпите и морето в Гърция, умните знаят че ще са милионери и милиардери и ЕС ще е "най-богатата част от света", само ако завладеем, разрушим и ограбим Русия! 
« Последна редакция: Май 19, 2025, 09:33:38 от Maximus II »

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35656 -: Май 22, 2025, 23:07:00 »
Армагедончик се появи пак. Интересно :think:

https://youtu.be/hb-E_l385SY

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35657 -: Май 23, 2025, 23:41:40 »
Конституционният съд в РФ разреши преразглеждане на всички приватизационни сделки.

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3136
    • Профил
« Отговор #35658 -: Май 26, 2025, 13:30:23 »
Quote (selected)
Председателят на Асоциацията на юристите на Русия, бившият председател на правителството Сергей Степашин, се съгласи с мнението, че процедурата за разпускане на СССР е била нарушена.
Според него процедурата за т. нар. разпускане на СССР е била нарушена: ако Конгресът на народните депутати е създал СССР, то той е трябвало да бъде разпуснат по решение на конгреса на „същите тези депутати“
„От правна гледна точка Кобяков е прав“, каза Степашин пред РИА Новости.
Повдигането на този въпрос означава твърде много за мисленето и евентуалните действия на Русия, относно политиката й в близкото и по-далечното бъдеще.
« Последна редакция: Май 26, 2025, 13:36:35 от Zmeja »

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8026
    • Профил
« Отговор #35659 -: Юни 06, 2025, 19:26:51 »
обаче освен украйна руските инженери и разните му там учени не спят. чета, че внедряват собствена 5г мрежа:
Quote (selected)
Одним из главных технологических прорывов на ЦИПР стала демонстрация российского телеком-оборудования, способного работать на частоте 5G. Главное отличие от других подобных вау-новинок на различных форумах и выставках то, что это не прототип, а уже работающее серийное производство от отечественной «Иртеи».
https://t.me/politjoystic/47099

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35660 -: Юни 06, 2025, 20:52:26 »
Trolling USA  :tongue_:

С оглед на публичния спор с президента на САЩ Доналд Тръмп, Русия се съгласи да предостави политическо убежище на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. "Мисля, че Мъск играе съвсем различна игра. Той смята, че не се нуждае от политическо убежище, въпреки че Русия със сигурност може да му го даде, ако има нужда от него", каза Дмитрий Новиков, заместник-председател на комисията по международни въпроси на Държавната дума, според държавната информационна агенция ТАСС.   :i_laughing:

P.S.
Аз предлагам да предложат и на бай Дончо, за да има резерва, ако го подгонят заради Епщайн

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35661 -: Юни 06, 2025, 22:15:09 »
Уважаеми госпожи и господа,
Вече няколко дни се чувствам предизвикан от събития пряко свързани с предишната ми професия да създавам, дешифрирам и разчитам авиокосмически снимки. Тази професия съм я упражнявал като летец-пилот инженер в състава на 26-ти разузнавателен полк базиран в гр. Добрич. Още повече предизвикват знанията ми събитията от 01.06.2025 г. свързани с атаки на различни летища в Русия, за които атаки се счита, че са унищожили различни количества тежки руски стратегически самолети. Ако бяха унищожени кораби, танкове или инфраструктура щях да съм по-малко сигурен в изводите си. По-долу обаче ще направя кратък анализ на случилото се от военно-техническа гледна точка и ще направя прогнозата си на тактически офицер. Политическите изводи оставям за други лица. Безспорните констатации ще използвам като въпроси за тълкуване, а именно:
1. Атакувани са няколко бази на тежки самолети далеч от фронтовата линия между Русия и Украйна. Местата им са добре известни. Защо?
Всички разузнавателни средства на НАТО и Китай, а и на Русия са вторачени в районите около фронта – следователно, някой иска нещо да скрие - колкото се може по-добре.
2. Липсва на практика информация за часа на атаката. Говори се за нападение в началото на деня – по принцип така се правят изненадващите атаки.
В същото време по сенките, които са оставили атакуваните самолети се вижда, че атаката е приблизително – час преди пладне. По това време се правят учения, а не изненадващи атаки.
3. Говори се за поразени самолети от 14 до 40, но не се говори за жертви от страна на личния състав на летищата.
Дори в извънработно време всеки стратегически самолет се охранява от поне един часовой. В тактическата авиация един часови охранява една зона с тактически самолети, но в стратегическата авиация не е така. Да се унищожат 40 самолета без нито една жертва е невъзможно. Следователно някой е разчистил зоната на поражение от жива сила предварително. Ако акцията е изненадваща – снемането на караула е трудна и бавна работа, а още повече противозаконна.
4. Атакувани са самолети с постоянна и променлива стреловидност на крилото. Вижда се на кадрите, че едни от атакуваните самолети са с максимална, а други с минимална стреловидност. Защо?
Самолетите на стоянка задължително пребивават на максимална стреловидност. Това е крайно необичайно и говори не за строева стоянка, а за място за съхранение на бракувани самолети. Горният извод се потвърждава и от факта, че големи транспортни самолети са атакувани в състояние на механизацията на крилото в положение за кацане – клапи, задкрилки, трети имат силна корозия и т.н. Това е крайно необичайно, забранено и говори за факта, че хидросистемите на самолетите са празни. Това се допуска само при бракувани самолети. Някои Ту-95 са без пропелери разбираемо – това са най-скъпите им детайли и т.н.
5. Най-фрапиращата измама се заключава в подреждането на автомобилни или стари авиационни гуми по крилото и фюзелажа на някои от самолетите. На приложеният кадър се отброяват над 100 гуми. Защо се прави това?
Така се прави, когато самолети мишени или макети се подготвят за учение. Целта на гумите е да тежат и вятърът да не отвее макета, а след попадение те да се запалят и да предизвикат впечатление за зрелищен пожар и т.н.
Няма смисъл да изброявам повече от смущаващите факти съдържащи се във филмираните кадри, но има случай от втората световна война, който искам да Ви припомня.
Вермахта някъде във Франция подготвил щателно някакво фалшиво летище, на което имало отлично подготвени макети на самолети, персонал и друга техника. Дори по няколко пъти на ден местили макетите насам – натам. Да ама англичаните се усетили и хвърлили над летището някаква дървена бомба, ей така за подигравка. „Глупавите“ германци обаче продължавали да си действат, като че ли нищо не забелязвали. Темата се раздухала във филмите, пресата и кинопрегледите. „Тъпи германци, брей!“ В наши дни едва се разбра, че под фалшивото летище вермахта е скрил най-голямата си фабрика за сглобяване на ракети W-2, които „напомпили“ Лондон, както трябвало. М-мм да!
Чаках с нетърпение реакцията на руснаците. Ако бяха казали, че няма такава работа – щеше да е признание за нанесен значителен ущърб. Да, ама те „признаха“ и то така – без емоции. Следователно мухоловката сработи, а истината ще дойде след време.
РУСНАЦИТЕ СИ РАЗВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ, НО НЕ ЗНАЯ ЗА КАКВО ?!?
За правилността на изводите ми говори и реакцията на американците. Знаете ли какво ще стане ако украинците наистина гръмнат 40 руски бомбардировача – американците ще бомбардират Киев и то както трябва, но това го знаят вече само професионалистите.
https://www.facebook.com/share/p/16ZDGJMi1N/

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
  • Коментари: 320
    • Профил
« Отговор #35662 -: Юни 07, 2025, 20:32:15 »
Потерян Су-35С в Курской области. Лётчик спасён.
https://t.me/fighter_bomber/21375
Подробности в коментарите. Естествено много плява, но има и слама.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35663 -: Юни 07, 2025, 21:06:48 »
https://rutube.ru/video/71cfe6c5a9fdce97b475fcf8a9c7629e/

Интересна дискусия  :think:

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #35664 -: Юни 07, 2025, 21:20:50 »

Отношението ми към Соловьов и проектите му е много нееднозначно(дори без бюджетните кинти).
Той е винаги успореден на генералната линия.
Военкорите в телеграм каналите са много по-честни.
Макар и не винаги. Всеки си има някакви зависимости, но друго е когато общуваш пряко и постоянно, а не постановъчно.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #35665 -: Юни 07, 2025, 21:28:34 »

Отношението ми към Соловьов и проектите му е много нееднозначно(дори без бюджетните кинти).
Макар и не винаги. Всеки си има някакви зависимости, но друго е когато общуваш пряко и постоянно, а не постановъчно.

Самият Соловьов не се трае, но никой от гостите му не може без него да се гледат и слушат. Затова ги гледам на запис , може да се прескача.
Все пак пусни си горното/ Соловъов го няма, Гаспарян е  :thup: /

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #35666 -: Юни 07, 2025, 22:31:59 »

Самият Соловьов не се трае, но никой от гостите му не може без него да се гледат и слушат. Затова ги гледам на запис , може да се прескача.
Все пак пусни си горното/ Соловъов го няма, Гаспарян е  :thup: /

Не зная. Аз съм си някакъв скептик за държавната пропаганда. Тя винаги е несръчна. В руското пропагандно поле ми харесва Маргарита Симонян. Умее го някак си.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35667 -: Юни 07, 2025, 22:55:50 »
Не зная. Аз съм си някакъв скептик за държавната пропаганда.
Аз затова слушам украинци. Намерила съм си няколко, особено ме кефи бившият зам. шеф на азов Мойсичук, хем изнася много вътрешна информация, хем прави зелените гниди, както ги нарича, тралала.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #35668 -: Юни 07, 2025, 23:00:20 »
Не зная. Аз съм си някакъв скептик за държавната пропаганда.
Аз затова слушам украинци. Намерила съм си няколко, особено ме кефи бившият зам. шеф на азов Мойсичук, хем изнася много вътрешна информация, хем прави зелените гниди, както ги нарича, тралала.

За Мосийчук съм съгласен. Не ми е ясно защо разправя такива работи и защо не го пипат за това.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35669 -: Юни 07, 2025, 23:12:39 »
Щото поддържа тесни връзки с други азовци. Преди месец-два зеленото наложи санкции на много украинци, Шелест, Бондаренко, Арестович -тях слушам, всички със санкции заради... разпалване на война. И Мойсичук беше при Шелест, та се хилеше, че му се обаждали от банкова да го молят да не ги нарича зелени гниди. Явно не смеят да го пипнат.
Днес намерих Шарий, обясняваше, че зеленото няма нищо да плати за телата, щото са гласували закон да плащат след войната, пък да не са употребявали алкохол и наркотици и какво ли не, та никой няма да получи нищо. Хохлите са по-идиоти и от българите, ловят ги като кокошки насред двора, пращат ги на фронта, после им захвърлят телата, и тия си траят...

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #35670 -: Юни 07, 2025, 23:31:25 »
Щото поддържа тесни връзки с други азовци. Преди месец-два зеленото наложи санкции на много украинци, Шелест, Бондаренко, Арестович -тях слушам, всички със санкции заради... разпалване на война. И Мойсичук беше при Шелест, та се хилеше, че му се обаждали от банкова да го молят да не ги нарича зелени гниди. Явно не смеят да го пипнат.
Днес намерих Шарий, обясняваше, че зеленото няма нищо да плати за телата, щото са гласували закон да плащат след войната, пък да не са употребявали алкохол и наркотици и какво ли не, та никой няма да получи нищо. Хохлите са по-идиоти и от българите, ловят ги като кокошки насред двора, пращат ги на фронта, после им захвърлят телата, и тия си траят...

Кайли
Честно не зная какво е това с Мосийчук. Просветление или някакви анонси в бъдещето. Все ми е тая. Той е в един ред с Шарий, Арестович и вся остальная непьющая сволочь. Не им е лесно на политическите проститутки когато виждат че нещата не са на тяхна страна. Но го умеят. Защото кушать надо.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35671 -: Юни 08, 2025, 09:36:06 »
Арестович го слушам най-отдавна, върти се като фурнаджийска лопата. Обаче! Още отдавна казваше какво ще се случи, предлагаше укрите да се съюзят с руснаците и да стоят заедно срещу запада, който работи и едните, и другите. Не е точно така положението. Мойсичук разправяше преди няколко месеца, че се намира в някоя скандинавска страна, не помня коя, там имало среща някаква, на която изнасял истинското положение в украина, бусиките и безпределния терор на зеленото наркоман.
Общо взето ми харесва старата съветска школа у всички. Начинът, по който те разсъждават, го няма вече ни в България, ни го срещам другаде. В САЩ има също няколко ярки фигури, които слушам, Скот Ритър, Мершаймър, Дъглас МакГрегър, Лари Джонсън... обаче укрите си разсъждават точно по съветски. При Шелест, откак го санкционираха, се появиха още по-интересни гости. Препоръчвам.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #35672 -: Юни 11, 2025, 15:45:05 »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #35673 -: Юни 16, 2025, 12:07:14 »
Русия тества ново лазерно оръжие срещу дронове
Русия обяви успешното провеждане на мащабни изпитания на ново поколение лазерни оръжейни системи, предназначени за неутрализиране на безпилотни летателни апарати (дронове). Изпитанията се проведоха на специализиран военен полигон, като в тях лично присъства първият заместник министър-председател Денис Мантуров, съобщиха официални източници.