Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 04, 2026, 19:26:19

Автор Тема: Русия (Re: Russia)  (Прочетена 9425853 пъти)

Imko1 и 1841 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8993
    • Профил
Re: Русия (Re: Russia)
« Отговор #36120 -: Май 25, 2026, 21:03:23 »
Не само безпилотниците, ами и пилотираните тип Ауакс. Без предупреждение и без извинения.
Както правят израелците.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10118
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #36121 -: Май 25, 2026, 21:11:52 »
Свалят ги, нали свалиха един над Черно море, за 250 милона долара.

Само че, нещата не са така прости, като "на дивана", ония също отговарят на ескалацията и причиняват болезнени отговори, оня ден убиха едни деца, преди време потопиха транспортния кораб със специална продукция за Северна корея, мисля че се казваше „Урса Майор“, а това е от вчера:

"Предотвращен террористический акт на судне "АРРХЕНИУС" (газовоз), прибывшем из бельгийского порта "Антверпен" в порт "Усть-Луга" Кингисеппского района Ленинградской области для загрузки и дальнейшего следования в турецкий порт "Самсун", - говорится в сообщении Центра общественных связей (ЦОС) ФСБ, поступившем в понедельник в "Интерфакс".

В ведомстве отметили, что в ходе осмотра подводной части корпуса судна "водолазами обнаружены посторонние предметы на магнитах, прикрепленные в районе машинного отделения и имеющие признаки взрывных устройств".

В свою очередь официальный представитель Следственного комитета РФ (СКР) Светлана Петренко сообщила, что устройствами оказались "морские магнитные мины заводского производства, сделанные в одной из стран НАТО".
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12919
    • Профил
« Отговор #36122 -: Май 25, 2026, 21:46:38 »
Сергей Лавров провел телефонный разговор с Марко Рубио, сообщили в МИД России.

«Министр иностранных дел РФ довел до госсекретаря США, что российская армия приступает к системным ударам по расположенным в Киеве объектам, используемым для нужд ВСУ», говорится в сообщении.
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4534
    • Профил
« Отговор #36123 -: Май 25, 2026, 22:03:56 »
 "В сложившихся условиях Вооружённые Силы Российской Федерации приступают к последовательному нанесению системных ударов по предприятиям украинского ВПК в Киеве, включая конкретные места проектирования, производства, программирования и подготовки к применению БПЛА, используемых киевским режимом при содействии натовских специалистов, ответственных за поставки комплектующих, предоставление разведданных и целенаведение. Удары будут наноситься и по центрам принятия решений, и по командным пунктам."

Не разбирам защо от утре! А вчера, а преди седмица, а преди 3 месеца или 2 години?

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36124 -: Май 25, 2026, 22:14:33 »
Цитат на: Maximus II
Свалят ги, нали свалиха един над Черно море, за 250 милона долара.
Един. Срамно е даже да се спомене. Един !!!

Цитат на: Maximus II
Само че, нещата не са така прости, като "на дивана",
ония също отговарят на ескалацията и причиняват болезнени отговори
Можеш ли да познаеш кой може да оцелее без кораби и кой не ?
Т.е. кой ще изпищи на умряло, ако "нещата ескалират".

Не ескалират, щото в Кремъл вместо Иван Грозни, Екат. Велика и Сталин седи един мишок.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36125 -: Май 25, 2026, 22:42:51 »
Путин е виновен за всичко, пропагандата проникна във всички мозъци и ги поквари. Ама няма значение дали е виновен, че удря, или е виновен, че не удря. Основното, главното, същественото е мантрата -
Путин е виновен
Путин е виновен
Путин е виновен
Путин е виновен

Има ли още някой с останал мозък, който да не я повтаря?

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36126 -: Май 25, 2026, 22:46:21 »
Цитат на: kаily
мантрата -

Путин е виновен
Путин е виновен
Путин е виновен
Путин е виновен

Напиши го още десетина пъти да си спокойна, че сме го прочели.
 :smokin:

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3835
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #36127 -: Май 25, 2026, 22:47:52 »
Нещо играта се втвърди. По медиите, модераторите , а и гостите нещо стават много критични и задават едни такива въпроси и коментари.

https://rutube.ru/video/b2f9adecba95c2256f2682a58a18bb05/?t=90&r=plwd
https://ok.ru/video/14435221179053?fromTime=5079

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36128 -: Май 25, 2026, 23:25:08 »
Напиши го още десетина пъти да си спокойна, че сме го прочели.
За теб съм спокойна. При теб пропагандата е свършила работата си. Путин е виновен, няма нужда от повече, ти ще си доснадиш.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36129 -: Май 25, 2026, 23:38:49 »
И аз съм спокоен за теб. Башар ти е казал, че Путин прави всичко правилно, и това ти е достатъчно  :smokin:

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36130 -: Май 25, 2026, 23:54:42 »
Напротив, Башар го отлюспих на 90% 2022. За твое сведение. На една от сесиите го питаха за Путин, скоро след началото на СВО, Башар каза, че Путин бил много слаб и много уплашен човек и затова правел това. И аз бях дотам с Башар. Което не ми пречи да ползвам повтарящата се от няколко различни и несвързани един с друг източници информация. Нито онова, което счета за полезно. Крион още преди 2020 повтаряше, че много неща щели да се случват и е важно да  - 

Use your discernment.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36131 -: Май 26, 2026, 00:19:09 »
Цитат на: kаily
Напротив, Башар го отлюспих на 90% 2022. За твое сведение. На една от сесиите го питаха за Путин, скоро след началото на СВО, Башар каза, че Путин бил много слаб и много уплашен човек и затова правел това. И аз бях дотам с Башар.
Което не ми пречи да ползвам повтарящата се от няколко различни и несвързани един с друг източници информация. Нито онова, което счета за полезно.
Крион още преди 2020 повтаряше, че много неща щели да се случват и е важно да  - 
Use your discernment.

Добре де, не се обиждай. Просто сме на различни мнения с теб.
Аз съм противник на "Ако ти ударят шамар по едната буза, обърни и другата.".
И вече твърдо смятам, че Путин е пионка на ционистите, а не руски патриот.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12452
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #36132 -: Май 26, 2026, 10:22:38 »
Ако се обърнеш срещу миналото си, всъщност се обръщаш срещу себе си и помагаш на враговете си (заглавието е мое)
Цитат на: Борис Александрович Рожин
"Стран бросили вызов отменяя прошлое. Вспомните, что говорил Ломоносов: «Народ, не помнящий своего прошлого, не имеет будущего». С нами решили повоевать за будущее, отменяя прошлое" (с) Захарова

Используя в том числе отмену советского прошлого в России для оправдания пересмотра итогов второй мировой войны, реабилитации нацизма и подготовки нового похода Европы на Россию. Несколько десятилетий внутри России этому активно потворствовали, отменяя часть собственного прошлого в угоду "походу в золотой миллиард." Там правда Россию никто не ждал и "эксперимент получился неудачным".

При этом все то, что внутри страны лилось на ее прошлое, сейчас активно и системно используют все ее враги. В том числе и против властей, которые этому длительное время потворствовали, хотя еще в нулевые уже были предупреждения, что вся там грязь, что лили на отечественное прошлое, польется и на нынешних власть предержащих. Которые нынче искренне удивляются, откуда к ним такая ненависть со стороны бывших "партнеров". Последствия внутренних атак на исторический фундамент России еще долго будут нас преследовать.

За все покаяния и саморазоблачения приходится платить, в том числе и кровью. Последствия похода на Запад мы еще долго будем кровью отхаркивать.
Хрушчовско-Горбачовската клика е доказателство, че няма по-опасен враг от вътрешния и ако не се бориш с него, той идва на власт.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36133 -: Май 26, 2026, 11:25:50 »
Цитат на: lucho
Хрушчовско-Горбачовската клика е доказателство, че няма по-опасен враг от вътрешния и ако не се бориш с него, той идва на власт.

Май е Хрушчовско-Горбачовско-Елцино-Путинска.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #36134 -: Май 26, 2026, 23:04:26 »
Плащ-"невидимка" и искусство обмана: какие "стелс"-технологии применяет армия России

Статията е доста дълга. Там се споменава и радарът "Фара", по-стария модел на който произвеждаха колегите, от които ни делеше една пътека, когато работех в НПК "Черно море" – Варна. Той можеше още тогава да управлява картечница. Има много интересен принцип на действие – непрекъснато излъчване с 511-битова ПСП (псевдослучайна последователност) от клистрон, не магнетрон.

Сградата, в която се произвеждаха тези военни радари, наскоро бе съборена. Говори се, че теренът бил купен от "фараона" ИЛМ.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36135 -: Май 28, 2026, 22:27:52 »
https://www.youtube.com/live/8ZHtJR8lGqs?si=vebf3naEG9NBhYb9&t=2168

Ето тук двама украинци, Шелест и Василий Волга, между другото се заприказваха днес какво се случва в т.н. окупирани територии. Препоръчвам на всички.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #36137 -: Май 29, 2026, 23:04:54 »
Руските мисирки и мисири ич не са по добри от нашите.  :i_slamhead:

https://youtu.be/0-ruVIFS6xc

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #36138 -: Юни 02, 2026, 18:50:39 »
Н.Пр. Елеонора Валентиновна Митрофанова и ГСТ Нешка Стефанова Робева гледат Европейското първенство по художествена гимнастика във варненския Дворец на културата и спорта:

(Може би тук не е подходящото място за тази снимка, но не можах да намеря по-подходящо.)

П.П. 5-минутно интервю на руската посланичка за "Известия" по този повод. (A това показва, че все пак поне един руски журналист е бил тук – не са могли да спрат всички.)

https://www.facebook.com/groups/428923630494020/posts/26817771321182558/
« Последна редакция: Юни 02, 2026, 20:53:13 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #36139 -: Юни 03, 2026, 12:02:50 »
ВСУ са атакували автобус Москва-Симферопол. Седем души са убити, 11 ранени

Още чакаме признаването на Украйна за терористична държава с всички произтичащи от това последици...

Неактивен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1635
    • Профил
« Отговор #36140 -: Юни 03, 2026, 13:04:06 »
Още чакаме признаването на Украйна за терористична държава с всички произтичащи от това последици...

От умрЕл - писмо или от мечка - рибичка, както казвахме в моето детство.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #36141 -: Юни 03, 2026, 15:43:39 »
Ами тогава чакаме замяната на умрелия с жив...

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4819
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #36142 -: Юни 03, 2026, 17:28:30 »
Дами и господа, всички се чудят на Путин и всички го обвиняват
Аз не се чудя. Bloomberg любезно съобщава, че имането на 20 -те най-богати руснаци от началото на 2026 година е нарастнало с 21.8 милиарда $, а общо имат 320.8 милиарда $. Последното обяснява нещата.
Да е ясно: Има добри (трябва да са полезни) олигарси - слушкат и папкат, но има и "лоши' - такива като Березовски и Ходорковски.

А моето приятелче от Чикаго, казва, че бедняците си горят свещите нощем да броят парите на богаташите. :smokin:

PS "Да бахнем по Воронеж! Там точно не наши" :i_laughing:

Слушам едни "лоши" хора. Казват, че думата са приели закон, за давност на престъпленията по приватизацията по 90-те в Русия. Колко удобно? Няма да е вярно! :0005:
« Последна редакция: Юни 03, 2026, 17:52:11 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #36143 -: Юни 03, 2026, 17:50:15 »

А моето приятелче от Чикаго, казва, че бедняците си горят свещите нощем да броят парите на богаташите. :smokin:

Според формалната логика, Блумберг е бедняк. Кажи на твойто другарче да купи някоя-друга свещ на бедняците от Блумберг  :t2334:

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36144 -: Юни 03, 2026, 17:55:49 »

Според формалната логика, Блумберг е бедняк. Кажи на твойто другарче да купи някоя-друга свещ на бедняците от Блумберг  :t2334:
Друг въпрос ме бори. Откъде  "бедняците" от Блумберг знаят за парите на руските олигарси? Да не би парите на руските богаташи да са в западни банки? А?

PS В интерес на истината имах предвид бедняци (loser-и) като пишещия който живее в богаташко градче на East Coast - а и го "нервят" успелите които са  "солта на земята". :i_laughing:
« Последна редакция: Юни 03, 2026, 18:18:49 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28844
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #36145 -: Юни 03, 2026, 20:36:43 »
Quote (selected)
Друг въпрос ме бори. Откъде  "бедняците" от Блумберг знаят за парите на руските олигарси?
И други въпроси има.
Що като растат богатствата на западните олигарси това е "добро", кога източните забогатяват е "лошо".
На запад скоро очакват първия трилионер и това е "добро".
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36146 -: Юни 03, 2026, 21:26:20 »
20 -те най-богати руснаци от началото на 2026 година е нарастнало с 21.8 милиарда $, а общо имат 320.8 милиарда $
Не се излагай, че то само на Тръмп и зет му е с повече нараснало за това време.

Тия не ги познавам, нито ми се занимава да ги търся, някой ако знае как точно са свързани с войната, че да потвърди твърдението на Буч, гласящо, че войната продължава, щото най-богатите руснаци спечелили чутовните 22 милиарда...

The combined wealth of Russia’s richest businessmen increased by $21.847 bln since the beginning of 2026, according to Bloomberg’s Billionaires Index, which is calculated in part based on the value of company shares.
According to the ranking, Andrey Melnichenko, co-founder of EuroChem and SUEK, earned $5.63 bln since the start of the year, bringing his fortune to $24.6 bln. Novatek CEO Leonid Mikhelson increased his wealth by $4.15 bln, to $27.8 bln, while Severstal founder Alexey Mordashov gained $3.66 bln, raising his fortune to $29.9 bln.
At the same time, the wealth of Russian businessman Mikhail Prokhorov declined by $4.6 bln, to $12 bln. The fortune of Telegram co-founder Pavel Durov decreased by $2.2 bln, to $12.2 bln.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36147 -: Юни 03, 2026, 22:03:16 »
Не се излагай, че то само на Тръмп и зет му е с повече нараснало за това време.
Ама мола ви се! Това, че ние си биеме негрите, не значи, че и русите не могат да си бият техните. :)))

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36148 -: Юни 03, 2026, 22:15:57 »
Така е! Но има нюанс. Бъдещият рилионер направи пари от държавни поръчки, като създаде Starlink и ракета за многократно използване и популярна електрическа кола, а руските олигарси направиха пари като превърнаха Русия в суровинен придатък на запада, а вече и  на Китай.
« Последна редакция: Юни 03, 2026, 22:36:02 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36149 -: Юни 03, 2026, 22:22:05 »
Всичките ти лупинги нямат общо с твърдението ти, че Русия удължава войната, щото милиардерите й правят пачки от това.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36150 -: Юни 03, 2026, 22:34:57 »
Всичките ти лупинги нямат общо с твърдението ти, че Русия удължава войната, щото милиардерите й правят пачки от това.
Върнах се назад и видях, че изрично не съм писал горното. Сега като стана въпрос мисля, че правилно отбелязваш: Ако някой не правеше пачки, нямаше да я има войната.

Не разбрах за лупингите. Видях, че си намерила Bloomberg и си написала  същото на английски. Ако не си съгласна, спори с Bloomberg! Just the facts!
Дори не писах дали е добро или лошо.
Наскоро симпатягата проф. Иво Христов напомни за логиката на африканско племе: Добро е да нападнем съседното племе и да им избием мъжете и  да им вземем жените. Лошо е те да направят същото на нас. :i_laughing:
« Последна редакция: Юни 03, 2026, 22:53:33 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36151 -: Юни 03, 2026, 22:41:15 »
О, я не се прави на три и половина. Ние не сме функционално неграмотни. Точно това изманипулира. От моята теза и твоето обяснение на моята теза точно това излиза. Разговаряш с хора, учили логика и четене с разбиране, не разговаряш с американци на хамбургери с кока кола.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #36152 -: Днес в 00:20:58 »
Та лъде точно твърдя горното?

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2881
    • Профил
« Отговор #36153 -: Днес в 10:03:31 »
Дрогаре, всички Плебсове са задължителни членове в ООД-тата си.С акта за ражда започва, регистрират членството, а с първото връчване на личните документи, всички стават подчинени на Лицата поставени да ги управляват. И на всички ООД-та (може да ги зовем и GmbH-та, ако ви е по-лесно) ръководствата са подчинении на една и съща световна Централна банка - по-тайна или не, не известна или по-малко известна ... и пр. Нали тя ви е дала разни шуми, хартишки за сметките и портмонетата: -долар, евро, рубла и т.н. ...

- Важното е към началството, те да спазват правилата и да държат сулями-пулями за каишките та да помпат тези работяги, съответните Бруто-социални  продукти. Някой не могат или отказват и излизат от системата, тогава адресът им е до близките кофи за боклук.

Навремето СССР-то си имаше собствена валута със собствено определен паритет спрямо водещата сега: - Зелената шума. И в РФ заповедите идват от служителката на Тази водеща света, ЦБ - таваг. Нибулина. И никой не може да я пипне, докато официално тя дава нареждания и насоките за финансовата Им политика.

Синхронизацията между Световната ЦБ за отделните ООД-та и упълномощените Лица да ги водят към Светлото бъдеще, подчинени на локалните ЦБ и пр. органи, е канавата върху която се бродират предначертаните "световни" събития. Най-важното са Пълнежите (печалбите) т.е. вноските на отделните регулярни задължения - заради получените парични системи само за ползване е: - те да текат към Задкулисието подарило на света Начина му как да живее.

Осана!
« Последна редакция: Днес в 10:17:01 от Eisblock »

Активен 66

• Just Member
  • Коментари: 8710
    • Профил
« Отговор #36154 -: Днес в 18:00:51 »
Така е! Но има нюанс. Бъдещият рилионер направи пари от държавни поръчки, като създаде Starlink и ракета за многократно използване и популярна електрическа кола, а руските олигарси направиха пари като превърнаха Русия в суровинен придатък на запада, а вече и  на Китай.
Само дето без облагане на нормалните автомобили "електрическата кола" е непродаваема освен на колекционери. Колко да е "многократно използването като "гърми секи втори или трети пуск ...... Впрочем и досега в САЩ масово купуват руски ракетни двигатели, що ли?

Отдруга страна "суровинния придатък" усвои хиперзвука, а американците си останаха на нивото на тостерите.
Впрочем и с масовите стоки палажението съфсем не е розаво. МОже да се каже че китайците ги изфърлят с шут. :smokin: