за голяма и страшна любов между хора
Правилно ли предполагам, че акцентът в горния израз е върху "хора"?
От което излиза, че предвид изключително майсторското, художественото и емоционално предаване на това чувство, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, че става въпрос за гей-двойка. Така ли?
Ако е така, тогава, какво пречеше на творецът/ците на този филм да го направят с хетеросексуални партньори?!?!
В смисъл, пак казвам - ако така въздействено, до сълзи, е предадена тази любов, какво щеше да се промени във възприятието на зрителя, ако двойката си беше "по Закон Божи"?
Да не изреждам, че брой нямат, филмите с изключително въздействащи любовни сцени.
Че, дори и градацията на любовта между героите на сериала "Теория за големия взрив" - Пени и Ленард е толкова човешка, направо трогателна, независимо от това, че сериалът е страхотна комендия - в останалата си част. И което ги прави страхотно симпатични. Не само на мен, а и на много хора, с които съм споделял това.
Т.е., каквато и да е лирична, затрогваща и въздействаща любовта на тези двамата, за мен това (гейското) е чисто конюнктурен похват, както вече споменах преди и в доста други филми, поредици и какво ли не.
Снощи, в поредната криминална история на "Елементарно Уотсън" се търсеше съпругът на Джон...
И на този, изключителен с диалога си, сюжетна линия и прекрасна актьорска игра, посегнаха, мръсниците!!!