Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 14, 2025, 15:31:10

Автор Тема: Забавки - за разтуха на изморени интелектуалци  (Прочетена 447855 пъти)

0 Потребители и 12 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12289
    • Профил
    • Личен сайт
Re: Забавки - за разтуха на изморени интелектуалци
« Отговор #2700 -: Февруари 23, 2025, 20:24:58 »
Не бях видял, когато го пуснах. Видях го после. Всичко става много бързо, а аз съм бавен и не мога да следя всичко, което всеки пуска.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2701 -: Февруари 23, 2025, 21:58:10 »

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2980
    • Профил
« Отговор #2702 -: Февруари 24, 2025, 10:43:16 »
Quote (selected)
Американският президент Доналд Тръмп е в грешка, наричайки Володимир Зеленски диктатор. Това заяви първият дипломат на ЕС Кая Калас
"Когато чух Тръмп да нарича Зеленски диктатор, си помислих, че прави грешка, че го бърка с Путин. Защото Путин, Русия е тази, която не е имала избори от 25 години.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11552
    • Профил
« Отговор #2703 -: Февруари 24, 2025, 11:21:29 »
Тия, наповънкашните имат традиции. Аналленето сменя посоки на 3600, тая пък нищо не сменя, но иначе е нормално, щом началничката им вади чипове от перални вече няколко години и все не свършват.
Добра компания.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11552
    • Профил
« Отговор #2704 -: Февруари 24, 2025, 11:53:05 »
"жопиздан" крещи ентусиазирано биг боса всеки петък като си тръгва след работа, охраната се изпъва блед, чистачката се кръсти, само секретарката върви отзад и тихо си мърмори "job is done".
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11068
    • Профил
« Отговор #2705 -: Февруари 24, 2025, 12:08:29 »
https://fb.watch/xX-DJ9kXy4/
Да не го пропуснете!
Ако изборите променяха нещо, щяха да забранят Джорджеску

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9467
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #2706 -: Февруари 24, 2025, 16:07:33 »
PCworld
18.4 хиляди последователи
Windows XP и 8-инчови дискети управляват ядрени оръжия и военни кораби

Няма нищо чудно, колкото е по-проста една система, толкова е по-устойчива. Ако не трябва голяма изчислителна мощ, старото е по-добро. У нас банкоматите са на ХР. 
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2707 -: Февруари 24, 2025, 17:47:26 »
По принцип изчислителната мощ зависи основно от процесора, паметта и връзката между тях, а не от операционната система. Така че да, тя няма нужда да е нова. А пък и самите банкомати няма нужда да са с голяма изчислителна мощ. Все пак ми е интересно с какъв процесор и памет са ;)

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8346
    • Профил
« Отговор #2708 -: Февруари 25, 2025, 01:38:28 »
Цитат на: lucho
По принцип изчислителната мощ зависи основно от процесора, паметта и връзката между тях

вярно

а не от операционната система.

невярно
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2709 -: Февруари 25, 2025, 05:05:38 »
Quote (selected)
Если бы французский президент знал, как его встретят в США, он вряд ли бы стал приезжать. Сначала его демонстративно отказался встречать Трамп на крыльце Белого дома. А затем Макрона ещё и посадили на краю стола в Овальном кабинете. Выглядел он как провинившийся школьник. Впрочем, другого отношения к себе Макрон вряд ли заслужил. Он и так хромая утка, досиживающая свой заключительный президентский срок. Рейтинги Макрона в самой Франции колеблются в районе минимальных значений в пределах 20%.

Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/166844-unizhenie-makrona-v-vashingtone.html
Politikus.info

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2710 -: Февруари 25, 2025, 05:54:46 »
Quote (selected)
Макрон показал план сокрушения России. Только вверх тормашками держал.

Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/166823-makron-pokazal-plan-sokrusheniya-rossii.html
Politikus.info

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2979
    • Профил
« Отговор #2711 -: Февруари 25, 2025, 07:05:03 »

Не мога да разбера защо чекмеджетата на бюрото на Тръмп не са към него, а обратно. Да не би да означава "Нищо нямам под ръка, с което да ти услужа".

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26604
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #2712 -: Февруари 25, 2025, 10:24:58 »

Не мога да разбера защо чекмеджетата на бюрото на Тръмп не са към него, а обратно. Да не би да означава "Нищо нямам под ръка, с което да ти услужа".
Поне са му дали столче а не табуретка.
Нея може да я пазят за урсулата
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2713 -: Февруари 25, 2025, 13:41:08 »
По принцип изчислителната мощ зависи основно от процесора, паметта и връзката между тях
вярно
а не от операционната система.
невярно
Невярно само ако сравняваш еднозадачна с многозадачна операционна система или многозадачна еднонишкова с многонишкова.
(Под еднозадачна разбирам и такава с т.н. "cooperative multitasking", а под многозадачна – само такава с "preemptive multitasking".)
От доста години измервам целочислена производителност на процесора и паметта на компютри с различни операционни системи.
Мога да ти дам данни за тази производителност на един и същ компютър с 6 различни операционни системи, да видиш разликите.
« Последна редакция: Февруари 25, 2025, 13:48:14 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2714 -: Февруари 25, 2025, 13:42:49 »
Не мога да разбера защо чекмеджетата на бюрото на Тръмп не са към него, а обратно.
Предполагам, че има извлаци (това е българската дума) и отвън, и отвътре.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9467
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #2715 -: Февруари 25, 2025, 15:58:03 »

Познайте от три, коя дума е скрита!  :))) А за грешното "и кратко" е виновна демокрацията.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2716 -: Февруари 25, 2025, 22:49:48 »

Активен Kole

• Just Member
  • Коментари: 4395
    • Профил
« Отговор #2717 -: Февруари 25, 2025, 23:47:31 »
Кайле, жалко че снимката не е със звук. Макаронът прекъсва изказването на Дончо с този нежен жест, след което вторият започва да го иронизира, подиграва и върти очи, показвайки, че нито са приятели, нито са равни.
Между другото, съмнявам се, че баболюбецът  би си позволил да прекъсне ВВП.

BTW, Бриджитката наистина ли ще излезе мъж?

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2718 -: Февруари 26, 2025, 01:05:01 »
Мога да ти дам данни за тази производителност на един и същ компютър с 6 различни OC, да видиш разликите.

Синтетичните тестове винаги са били идиотщина и маркетингов трик.
Реалната бързина и качество на полезната работа нямат нищо общо с тях  :smokin:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2719 -: Февруари 26, 2025, 18:09:49 »
Много си краен! Ако нямаш количествени критерии, как въз основа само на субективните си впечатления ще направиш преценка?
Направих тестовете. При 5 от 6-те операционни системи има горе-долу еднакви резултати. Само при OpenBSD са доста по-слаби.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2720 -: Февруари 26, 2025, 20:31:33 »
Много си краен! Ако нямаш количествени критерии, как въз основа само на субективните си впечатления ще направиш преценка?

Опортюнистите винаги ме обвиняват, че съм краен. Което ми показва, че постъпвам правилно :smokin:

В реалната работа субективните преценки почти винаги са и по-важни, и по-верни от синт. тестове, написани, за да се даде рамо на някоя фирма. Още преди около 25 г. започнах да сравнявам резултати от тестове, цени на продукти, потребителски впечатления и реални ползи, и ми стана ясно, че синт. тестове са просто едни скрити наукоподобни реклами.

Освен това ОС имат други, по-важни качества от тестова "производителност".
Но не мисля, че ще ме разбереш. Твърде си ... лабораторен. Буратином ще ме разбере.

П.П. БСД-тата отдавна си изпяха песента. Най-вече, защото бяха специализирани ОС за мрежи, с мъка пригаждани за други цели. И аз съм си играл с тях, но вече няма смисъл.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2721 -: Февруари 27, 2025, 10:07:51 »
Не е така. Първият доставчик на Интернет в България (варненската фирма "Цифрови системи") винаги са били на BSD (първо BSD/OS, после FreeBSD).

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2722 -: Февруари 27, 2025, 17:08:33 »
Гласувай, народе! ;)

Руски или украински е полуостров Крим?

Сега сме 72 : 28 %!!!

Неактивен дедо Барми

• Just Member
  • Коментари: 1849
    • Профил
« Отговор #2723 -: Февруари 27, 2025, 17:27:29 »
Лъчко, беден ти избора - Ердоган ага ще се обиди...
P.S. Да не забравяме, че до 1783 г. Кримското ханство е васално... тогава кримските мюсюлмани - от любов към Христа и страх от смъртта - стават верноподаници на Н.И.В. Екатерина II Велика, която с християнска кротост - подпомагана от  великия княз Потьомкин, армията, църквата и тоягата - набързо променя демографската картина... :0005:
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2724 -: Февруари 27, 2025, 19:03:19 »
Не е така. Първият доставчик на Интернет в България (варненската фирма "Цифрови системи") винаги са били на BSD (първо BSD/OS, после FreeBSD).

Е, аз к'во приказвам ?
БСД-тата отдавна си изпяха песента. Най-вече, защото бяха специализирани ОС за мрежи, с мъка пригаждани за други цели.
:smokin:

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2725 -: Февруари 27, 2025, 20:49:45 »
"Цифрови системи" не са се "мъчили" с BSD/OS и FreeBSD, а са ги използвали за най-различни цели. Впрочем днес мрежовата свързаност е най-важната характеристика на всичко, що изчислява.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2726 -: Февруари 27, 2025, 22:12:06 »
"Цифрови системи" не са се "мъчили" с BSD/OS и FreeBSD, а са ги използвали за най-различни цели.
Впрочем днес мрежовата свързаност е най-важната характеристика на всичко, що изчислява.

Правиш се на глух и си дърдориш едни и същи глупости.
За трети път посочвам точно това, че БСД ВЕЧЕ не става за нищо друго, освен за мрежи, и то старо-технологични.
В модерните изчисления на най-високо ниво, които по същество са клъстерни мрежи между графични и RISC-процесори, навсякъде е Линукс.

Щото операционната с-ма била нямала отношение към производителността, по твоите думи  :i_laughing:

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2727 -: Февруари 28, 2025, 08:14:36 »
Ни най-малко не съм изненадан, че в края на краищата премина към лични нападки. Не ме четеш внимателно!!!
Само за OpenBSD писах, че е по-бавна. За FreeBSD такова нещо не съм писал. А NetBSD ще проверя по-късно.
Правиш твърде широки обобщения, и то крайно неверни! Не ми остава нищо друго, освен да ти припомня това:

« Последна редакция: Февруари 28, 2025, 08:21:24 от lucho »

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2728 -: Февруари 28, 2025, 13:48:32 »
Ни най-малко не съм изненадан, че в края на краищата премина към лични нападки. Не ме четеш внимателно!!!
Само за OpenBSD писах, че е по-бавна. За FreeBSD такова нещо не съм писал. А NetBSD ще проверя по-късно.
Правиш твърде широки обобщения, и то крайно неверни! Не ми остава нищо друго, освен да ти припомня това:

Никъде не съм писал колко са бързи или бавни разните бсд-та, а и въобще не става въпрос за това.
Ти се заби в някакви диви посоки, за да се измъкнеш от глупостта, която написа, че произвидителността не зависела от ОС. Обаче аз не забравям и ще те върна там.
За бсд-тата писах, че са остаряла технология и това е важното. А не какво били ползвали "Цифрови системи", когато по Земята крачели динозаври.

Личните квалификации са неминуеми, когато някой упорито се изхлузва от темата на разговора и на всичкото отгоре пише глупости и "компютърни премъдрости" от времето на баба ми.

2025 г. сме, не 1965. Гроздето ти отдавна е станало на прах, и не лисица, ами и червей няма да може да го яде.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2729 -: Февруари 28, 2025, 15:32:32 »
За съжаление пак проявяваш една от лошите си черти да се заяждаш с хората. И ми преиначаваш думите! Бях написал следното:
Quote (selected)
По принцип изчислителната мощ зависи основно от процесора, паметта и връзката между тях, а не от операционната система.
Думичката "основно" виждаш ли я? Това означава, че операционната система влияе пренебрежимо малко на производителността.
Което и доказах с измерванията си на 6 операционни системи в един и същ компютър. Само 1 от тях влошава производителността.
Това, че в суперкомпютрите се използва Линукс, не е защото той уж бил по-бърз, а по съвсем други – далеч не технически причини.
И престани да изказваш неподготвен бомбастични твърдения, че това за нищо не ставало, онова за нищо не ставало. Несериозно е.
Или пък че уж това било остаряло, онова било остаряло. Ни най-малко не са остарели нито FreeBSD, нито NetBSD, нито OpenBSD.
Колкото до гроздето, баснята на Езоп е на цели 26 века, но още е актуална. Ако някой казва, че е зелено, най-вероятно му е високо.
Но понеже ти си още млад и зелен, има накъде още да се развиваш. Надявам се, че след време ще разбереш колко много си грешал.
Много от "премъдростите от времето на баба ти" още са в сила. И още дълго ще бъдат в сила. Време е да се научиш да ги уважаваш.
А по-старите от теб можеш спокойно и да не уважаваш. Отношението ти към тях ще ти се върне тъпкано, когато ти самият остарееш.
« Последна редакция: Февруари 28, 2025, 15:54:52 от lucho »

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2730 -: Февруари 28, 2025, 17:38:41 »
операционната система влияе пренебрежимо малко на производителността.
Което и доказах с измерванията си на 6 операционни системи в един и същ компютър.

Това, че в суперкомпютрите се използва Линукс, не е защото той уж бил по-бърз, а по съвсем други – далеч не технически причини.

Да бе, хич не е по техн. причини. Ами сигурно защото проектантите на суперкомпютри не разбират от БСД като Великия Лъчо и гроздето им е кисело  :0007:
Има едни дядовци, дето мн. обичат да поучават "младоците", повтаряйки неуморно как навремето сами си ремонтирали москвича и той още върви, даже по-добре от днешните коли.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 568
    • Профил
« Отговор #2731 -: Март 02, 2025, 07:31:43 »
.
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."
[откраднато от Сашо - дир.бг]

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 568
    • Профил
« Отговор #2732 -: Март 02, 2025, 07:33:26 »
Това е по ГОСТ ... няма мрън-мрън!
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."
[откраднато от Сашо - дир.бг]

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8405
    • Профил
« Отговор #2733 -: Март 02, 2025, 10:31:29 »
операционната система влияе пренебрежимо малко на производителността.
Което и доказах с измерванията си на 6 операционни системи в един и същ компютър.

Да бе, хич не е по техн. причини. Ами сигурно защото проектантите на суперкомпютри не разбират от БСД като Великия Лъчо и гроздето им е кисело  :0007:
Има едни дядовци, дето мн. обичат да поучават "младоците", повтаряйки неуморно как навремето сами си ремонтирали москвича и той още върви, даже по-добре от днешните коли.
Всъщност операционната система влияе на на производителността, а на ефективното използване на тази производителност  :smokin:

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2734 -: Март 02, 2025, 14:05:36 »
Цитат на: 66
Всъщност OS влияе на на производителността, а на ефект. използване на тази производителност  :smokin:

Да  :thup:
А това е всъщност важното.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2736 -: Март 05, 2025, 23:44:19 »
Хриплый клоун удивлял , на рояле вальс играл . Рыжий крышечку закрыл, хриплый тоненько завыл .

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7605
    • Профил
the lamers club honourable member …

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2671
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #2738 -: Март 11, 2025, 19:09:43 »
Имат хората проблеми  :i_slamhead:

Онлайн въпросник
Вашата котка психопат ли е? С този тест ще разберете
Какво се случва в умовете на нашите мъркащи съквартиранти? Екип от изследователи от Обединеното кралство е разработил въпросник, който можете да използвате за измерване на психопатичните наклонности при вашата котка. Учените се надяват, че проучването и резултатите от него ще доведат до по-добро разбиране на нашите домашни любимци.

Въпросник за посочване на нивото на психопатия при котките
Според ScienceAlert учени от Университета в Ливърпул са разработили специален въпросник, базиран на така наречения "триархичен модел на психопатия" – концепция, първоначално разработена за хора и сега се прилага за нашите животни спътници.

https://www.sciencealert.com/scientists-develop-a-questionnaire-to-identify-whether-your-cat-is-a-psychopath

Предполагам, че този тест , ако се пипне както трябва ще стане и за дядовци, партии, правителства и политици. Най ценното му е , че оценката се прави само по  поведение, а не по  приказки. :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2739 -: Март 12, 2025, 18:10:15 »