Здравей Кептън и от мен! Общо взето, поради професионално пренасищане, се стремя да не се занимавам повече с тази област на техниката. Но най-общи неща за информиране не бих искал да изключа. Разбира се, дотолкоз, доколкото може да се вярва на източниците. Липсата на компетенция, елементарни знания и пр. цивилизационни финтифлюшки правят практически повечето от предлаганите информации, безполезни.
Преди години бях свидетел как се пренебрегнаха и умишлено заради корпоративни интереси бяха подтиснати изследвания за вредата на GSM-телефоните за здравето. И така тълпата сега си пържи редовно мозъците и джигерите с най-голяма радост, отделно пък, че в някои територии спазването на техн. норми за клетките на мрежата, са врата в полето...
Спомням си също, как преди години водих дълъг разговор с един Академик на една известна Академия на науките за технологиите влияещи на тълпата и нейното управление. Именно с неща пренасяни чрез ЕМ-излъчвания. Най-важните кандидати за перманентно емоционално въздействие (най-малкото, а за съпътстващите вреди - да не говорим), са големите струпвания на двукрака био-маса. Даже имаше цитирани и примери... Гледам, че както винаги, влиянието умишлено се насочва, пренасочва, фокусира или размива в зависимост в чия полза работи то. Хубавото е, че дрогаретата от плебса не са и чувал за скаларните технологии и подробности от приложенията ...
Най-общо, но сериозно подчертавам, че достъп от и до изследвания за влиянията, вредите, последствията от ползване на определени ЕМ-вълнови приложения рядко стигат до широката публика. Обикновено смесените и припокриващи се области от електрониката и биологията не са обект за неин интерес. Особено пък вълновите спектри под чуваемостта и още повече - след нея...
Другата опасност и ти си я поизбистрил по-горе - чиповете. Мисля си, че те са предстоящи за въвеждане точно сега из тази информационна мъгла. На фона на китайските методи напоследък - напълно прозрачен бюргер под постоянен контрол, ако не заради излъчванията, то заради високата плътност на пренос и канали, 5G добива своеобразен ореол. За всички засегнати.