Недялко Славов точно е обрисувал западното общество, но явно не живее в България, и върховете на духовната и моралната разруха в българското общество определено са му убягнали.
Но докато на Запад все пак има някакъв живец в душите на хората, у нас той е тотално загасен.
Колкото до въпросът за скритото кандило, то през четиридесет и петте години тихо и слабо гореше. А сега е забравено и изхвърлено.
В къщите на нашите баби и дядовци, където израснахме, и кандилце гореше, и иконка висеше. Но най важното, че те ни възпитаваха съобразно техните разбирания, оформени от консервативното общество преди 9ти, основано на морала и етиката на 10те божи заповеди.
Но повлечени от вълната на прогреса, да бъдем модерни, да приемем всичко прогресивно, ние потъпкахме разбиранията за светът, и ние в него, завещани ни от предците. И се озовахме в сатанизма. Не без целенасочената помощ на новите реалии след 10ти в България.
Сега дори мртъвците си погребваме без поп и опело, защото било скъпо.
Аз не съм вярваща, но в сегашната реалност, когато върви борбата между доброто и злото, причислявам себе си към православните.
Още повече, че моралът на обществото, което строяха комунистите в България, се основаваше на 10те божи заповеди, за разлика и в противовес на прогресисткият сатанизъм, който доведе до пълната деградация на нашего брата българина. Сбирщина от хора без морал, човешки ценности, лъжци, крадци, влюбени в своето аз безграмотници