....
Колкото до чавдарчетата и пионерчетата, които намесвате -- в тези организации възпитаваха, не пропагандираха. Дали помнните
„чавдарчето е весело дете …“ и че пионерите трябва винаги да са първи, когато има нужда от помощ. Това ако е пропаганда, значи имате проблем и то много сериозен.
При комсомола вече е друга бира, но членуването в тази организация не беше задължително. Сигурен съм, че в 60-те години не са приемали масово в нея.
И накрая един непоискан съвет -- не ставате за флеймър, затова не се опитвайте повече да се правите на такъв. Досега единствено сте покрили някои от критериите за трол. Особено последното ви фръцване -- заплахата да ме сложите в ignor списъка си. Ами ваше право е, но изказано по този начин звучи повече от комично.
[/quote]
Такаааа....
За пионерите ще припомня името на организацията -"Димитровска пионерска организация "Септемврийче". И клетвата, която децата полагаха : "Аз, димитровският пионер, тържествено обещавам пред другарите си и своя героичен народ да се боря всеотдайно за делото на Българската комунистическа партия, за победата на комунизма. Да бъда верен на заветите на Георги Димитров.... ".
Ще напомня и символичното значение на трите върха на пионерската връзка.
За Комсомола, т. е. за ДКМС. Членството там може би е било незадължитено когато тази организация се е наричала СНМ и ддори ДСНМ. След това беше като членството в ТКЗС - " доброзорно",според едно удачно словотворение. В смисъл, че наистина можеше и да не си член, но това означаваше, че (по думите на моя шеф на УчКома от 60-те), че не искаш да учиш в гимназия. И те изключваха. По-нататък означаваше, че не можеш да получиш висше образование.
За висшето. Имаше едни съвсем задължителни "идеологически" дисциплини, без които нямаше диплома - история на БКП и прочие - общо 4. Нямам идея с какво допринасяха за о разованието във физикоматематическия факултет на СУ, но ми се наложи да се преборя с тези идиотии.
После дойде време за аспирантура и там пак имаше кандидатски минимум по идеологически дисципмини.
Ами - това е за начало.
За игнора - не си струва да си губя времето и силите да оспорвам откровено нелепите ти заядливи и нагли идиотии. Преставам да те чета, за да не се изкушавам повече да ти реагирам. Както добре знаеш, не бива да храня тржола, пък бил той дори и сисадмин. Казвам ти го и за да не се хабиш да ме репликираш.
Хайде, със здраве.
ПП. Като писах здраве, се сетих - от някое време си станал доста неадекватно заядлив. Надявам се, че не е в резултат на лични/семейни/служебни/здравословни проблеми. Съвсем искрено.