Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 21, 2026, 22:11:44

Автор Тема: Украйна  (Прочетена 1170053 пъти)

Дърт Вейдър и 52 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 1255
    • Профил
Re: Украйна
« Отговор #4080 -: Март 25, 2026, 20:21:23 »
Немският начин да кажеш:
Вече няма смисъл.
... или "И в склада няма!"
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1993
    • Профил
« Отговор #4081 -: Март 25, 2026, 20:58:05 »
......
Немският начин да кажеш:
Вече няма смисъл.
----------

Мисля, че изказването на Канцлера Мерц е в съвсем друг контекст.
Напоследък след няколко удари в дълбочина зад фронтовата линия в руските СМИ се появиха статии относно „червените линии“, които РФ беше очертала и как те вече се прескачат и РФ не реагира адекватно, а само изявления.
Открито се настояваше за конкретни удари по западните съучастници – открит удар по западни цели и показване на тактическата ядрена тояга. В РФ федерация СМИ са под правителствен контрол и това вече беше руски начин на последно предупреждение, което охлади ентусиазмът на Мерц. 

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12709
    • Профил
« Отговор #4082 -: Март 28, 2026, 00:18:36 »
Повышение тарифов по условиям МВФ ожидается уже в этом году: 80% украинцев не смогут платить за коммунальные услуги,- глава союза потребителей коммунальных услуг Попенко.
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4776
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #4083 -: Април 19, 2026, 03:41:37 »
Малко "правилна" пропаганда.
https://www.youtube.com/watch?v=OoRIEzVo9z0
Засега БГ се "откупва" от войната, но докога? Иначе картината не е много по-различна.
На кой му дреме? :smokin:
Ще видим утре.
« Последна редакция: Април 19, 2026, 04:02:16 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4084 -: Април 20, 2026, 18:05:42 »
Петер Мадьяр призвал Зеленского возобновить поставки нефти в Венгрию по «Дружбе» и не заниматься шантажом.
-------------------------------------------

ERR: Эстония опровергла ложь Зеленского — «Россия не готовит нападение на Прибалтику»

Украинский президент попытался запугать Прибалтику мнимой российской угрозой, но нарвался на жёсткий ответ союзников. Эстонский МИД прямо заявил: никаких данных о подготовке России к нападению на страны НАТО нет. Зеленский, по словам политиков, просто транслирует анти-кремлёвский нарратив.

«Во-первых, такие заявления не соответствуют нашим разведывательным данным, нашей оценке угроз. Мы не видим, чтобы Россия сосредотачивала свои войска или вообще готовилась каким-либо образом напасть на НАТО или страны Балтии, скорее наоборот», — заявил глава МИД Эстонии Маргус Цахкна.

Зеленский в телеинтервью заявил, что блокировка интернета в России якобы связана с подготовкой к большой мобилизации для нападения на Украину или страны Балтии. Эстонские политики назвали это бредом.

«Как будто показывают пальцем в сторону Европы: мол, смотрите, если мы проиграем, то следующими будете вы», — заявил председатель внешнеполитического комитета парламента Эстонии Марко Михкельсон.

Михкельсон также обвинил Зеленского в подрыве доверия к 5-й статье НАТО — наравне с Дональдом Трампом.

«Ни один человек не разрушал доверие к пятой статье НАТО так сильно, как президент США Дональд Трамп, но и украинский президент тоже его подрывает», — сказал он.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4085 -: Днес в 15:04:37 »
https://x.com/Panchenko_X/status/2046524004719091739?s=20

Ukrainian oligarch Akhmetov bought the most expensive flat on Earth in Monaco for $550,000,000.

One of the largest residential real estate deals in history.

Plus:
- the planet’s most expensive house (former King Leopold Castle in France) for $300,000,000
- the world’s most expensive penthouse in London for $250,000,000.
- $500,000,000 yacht

His son lives in a $50,000,000 house in Geneva.

https://t.me/panchenkodi/5079

€8,4 млн за виллу на озере Комо: что известно о недвижимости Филатова, зарегистрированной на его дочь.

По данным открытых реестров Италии, на Филатову Екатерину оформлена недвижимость в городе Cernobbio на озере Комо.

Речь идёт о 4 объектах (3 здания и земельный участок) общей площадью около 950 кв. м. Ключевым активом является вилла 821 кв. м с бассейном (ориентировочно 10–15 комнат). Также в собственности - гараж и нежилое помещение.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4086 -: Днес в 19:01:42 »
€8,4 млн за виллу на озере Комо: что известно о недвижимости Филатова, зарегистрированной на его дочь.

По данным открытых реестров Италии, на Филатову Екатерину оформлена недвижимость в городе Cernobbio на озере Комо.
Хайде няма нужда!
Главният пропагандист на Русия:
https://news.telegraf.com.ua/novosti-rossii/2025-01-20/5894772-vartistyu-8-milyoniv-evro-yak-viglyadayut-villi-propagandista-solovyova-na-ozeri-komo
Но това е друго!
Само езерото е същото. :i_laughing:
Малко се чудя на акъла на тези които загиват "за родината" (от едната и другата страна). Предполагам знаят защо го правят.
Господ е на тяхна страна.  :i_laughing:

Какво правим ние?
Ще завиждаме!
Както казал тов Сталин като му донесли, че Рокосовски правил "смешните движеия" * с  известна и хубава артистка.
BTW И той е бил хубав мъж.  Маршал Рокосовски.

* По Тони Фиилипов, доктор. RIP
« Последна редакция: Днес в 19:55:45 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4087 -: Днес в 19:28:08 »
Но това е друго!
ъхъ, друго е
Ти с тоя акъл некритичен как си оцелял до днес?
Русия не краде от европейските и американски пари. Да си крадат там, както си искат. Укроландия зависи само от външни пари и ги взимат от твоя и моя джоб, утре още 90 млрд се канят. Тия да си купуват вили и трошки.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4088 -: Днес в 19:33:32 »
Русия не краде от европейските и американски пари.
И аз така мисля! :i_laughing:
По-достойно е някак си,  "да гърбиш" собственият си народ. Хвала на такива управници!

Както писах: Это другое!
« Последна редакция: Днес в 20:24:06 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4089 -: Днес в 19:59:18 »
Соловьов не гърби никого и на всичко отгоре не спира да критикува Путин.
Освен това украински Телеграф като и всички телеграфи трябва да се чете с критично мислене. Аз и българския не чета, нямам време за изсмукани истории.
А па укрите да пишат за руснаците съвсем.
От друга страна, на Диана Панченко вярвам, защото досега веднъж не ме е подхлъзнала.
Но даже да има, нерде Соловьов, нерде тоя Филатов..

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4090 -: Днес в 21:08:38 »
Соловьов не гърби никого и на всичко отгоре не спира да критикува Путин.
Освен това украински Телеграф като и всички телеграфи трябва да се чете с критично мислене. Аз и българския не чета, нямам време за изсмукани истории.
А па укрите да пишат за руснаците съвсем.
От друга страна, на Диана Панченко вярвам, защото досега веднъж не ме е подхлъзнала.
Но даже да има, нерде Соловьов, нерде тоя Филатов..
Права си, разбира се!
Вярната дума е: "пилить"  руския бюджет. На хубав руски.
На American English e: "Bleed the Beast".
Гърбенето е за други.

Що се отнася до укро сайта: Пак не съм прав. Аз написах Соловьов и Como в Google и  ми излязоха хиляда картинки на вилата на този хубав човек. Аз пък взех най-горния сайт и дори не погледнах, че не е "правилен" Fuck me!
Но вие може да си изберете от  гуглето друг - правилен.
Печелишш последно 10.

PS Няма да ми забелязвате. Руският ми е като английския. Pijin :i_laughing:
« Последна редакция: Днес в 21:15:45 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4091 -: Днес в 21:12:29 »
Абе, отворения, Соловьов е журналист и не е приближен до Путин, Фьодоров е близък приятел на наркомана и министър на непомнякаквобешетам. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Украина разчита изцяло на външни пари, утре, ако оная ненормалната пробие, ще изсмуче още 90 млрд от ЕС.
Ти верно ли си толкова глупав, или просто спамиш.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4092 -: Днес в 21:16:17 »
https://x.com/ivan_8848/status/2046649621271736639?s=20

Ukrainian millionaires in Monaco with their luxurious cars🇲🇨

"Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe!
Guardian - 6 Feb 2015

Candace Owens: Ukraine is Pretty Obvious That it's Just a Money-Laundering Operation.

The EU is pressing ahead with the €90 billion package for Kyiv.

“The total amount of money pumped into Ukraine since 2022 is ~$360B.
Steve Hanke estimates that corruption accounts for 15–30% of the total aid. That means $54B–$108B is lining the pockets of the corrupt."

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4093 -: Днес в 21:31:01 »
Из Х...

Ако проследим разходите на украинския бизнесмен Ринат Ахметов, той наскоро похарчи:
- 500 милиона за яхта
- 500 милиона за апартамент в Монако
- 1 милиард за две покупки. Трябва бързо да съкратим бюджета за социално осигуряване, за да можем да плащаме горивото на яхтата.

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 2008
    • Профил
« Отговор #4094 -: Днес в 21:45:24 »
Абе, отворения, Соловьов е журналист и не е приближен до Путин, Фьодоров е близък приятел на наркомана и министър на непомнякаквобешетам. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.......
Ти верно ли си толкова глупав, или просто спамиш.
Кайле, моме, по една случайност преди 43 години се запознах със Соловьов, за протокола:
1) той е металург по образование
2) беше изпратен в ИМЭМО АН СССР да пише дисертация по икономически въпроси за трансфера на технологии на японски технологии в неговата област, поради тази причина се числяхме в един и същи отдел и общувахме, понякога активно, даже имахме един и същи научен ръководител - по-късно шеф на Morgan Stanley Russia и прочие структури....;
3) той е евреин, активист на руския еврейски комитет (не знам как му викат, като нашата ОЕБ) не го крие, заявява го открито;
4) мисля, че има и италианско гражданство със значителни имоти в тази прекрасна страна, нищо лошо, в момента секвестирани след 2022 г.
5) той е рицар на плаща и кинжала, дълбоко законспириран като Влад Познер и Фил Донахю, изпълнява определена дългосрочна задача, засега успешно.

Толкоз, твай!

Аз също го следя почти ежедневно, сплошная пропаганда, но е интересно да се чете между редовете, има какво да се научи, от него и от събеседниците му.
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4095 -: Днес в 21:53:22 »
Аз не го следя, в Телеграма има актуално подбрани новини, затова го прехвърлям, а отскоро се появява чат пат с Хазин, когото следя. В един от разговорите между тях спомена, че е доктор на икономическите науки.
Не го знам каква задача изпълнява, но ми е доста брутален и не ми харесва много.