Изчетох ви накуп и това беше доста интересно упражнение. Понеже за мен гласуването е свързано със значително преместване в пространството, та си опичам акъла дали това е най-разумното упражнение него ден.
Значи, аз не съм партиен член. Не съм и регистриран симпатизант. Аз съм от партията на кибичещите, които биха искали да видят коя партийна група дава някаква надежда за развитие на България в насока, паралелна на моите очаквания, мечти и т.н. В случай, че такава партийна група се намери, паля колата и карам. Не се ли намери - слагам пуканки в печката и чакам резултатите от гласуването на хората, които са се определили. Дали техният избор ще ми хареса или не - въпрос следващ.
Та, на едни избори гласувах с надежда, че ръководената тогава от г-н Станишев партия ще обедини твърдото си ядро с любородните кибици и ще захване работа по спасението на потъващата гемия България. Срещу което гласуване получих целувки на Орлов Мост, с които със скърцане на зъби можах да се примиря, и "Гласувайте за Пеевски, или правителството пада!", което вече не можах да преглътна. Стана ясно, че разбиранията на г-н Станишев и ръководената от него партия към този момент се разминават с моите в частта "бъдещето на България". След което последва "Аз колко пъти ви казвам, че няма да отида в Брюксел!" и натискът към Неков да се откаже от случайния избор, издигнал го в далечни висини.
И сега СЪЩИЯТ ТОЗИ г-н Станишев иска да води бащина дружина?! Същият този, който ръководи организация, подкрепяща въвеждането на наднационален контролен орган с право да даване на акъл по въпроси на ВЪТРЕШНАТА БЪЛГАРСКА политика! Както се вика в един стар руски филм за старообрядците: "И что? И земля его носит?! И в глаза ему не плюют?!" (в оригинала е в дамски род, но от уважение към жена му и двете му деца го измених, някой да не рече нещо!)
Ама той бил естетически приятен! Ама той бил сладкодумен! Ама той бил известен у Европата! Чудесно за него! В дадения избрен ден аз имам също избор. БСП вкючваща Станишев на избираемо място = пуканки в микровълновата печка у нас вкъщи за тези и последващи избори. Друга неправителствена политическа сила, която да има достатъчно организационна мрежа за управление на България в момента няма. ДПС няма достатъчен обхват на цялата страна, а и ще срещне нечовешко съпротивление да управлява самостоятелно. От дребните партийки засега не виждам просветващи звездици. Ако ще е потъване, поне да е с оркестър духова музика!