на теб очевидно ти харесва да те гледат в очите и да те лъжат. той сервира поне две тлъсти лъжи още в първите два отговора:
- Г-н Станишев, има ли война в БСП заради евролистата? Като слушам изказвания на ваши другари и от двата лагера, оставам с такова впечатление...
- Би било много тъжно, ако има. Но не аз прокарвам линиите на разделение в БСП. Винаги съм търсил консенсус и разбирателство. Няма нищо по-силно от енергията, която носи в себе си единението. Общата воля, общото усилие да постигнем единна цел заедно е най-устойчивото и убедително състояние на една политическа партия. Обединени, вътрешно единни, ние сме убедителни пред хората. Само така печелим доверие.
В последните дни се отправиха доста упреци, обвинения помежду ни. Много хора са огорчени и разочаровани от последния пленум. От демонстративното размахване на пръст, от агресията. От абсолютно необяснимото търсене на конфликт при наличието на възможност за разбирателство. Нека помним, че вътрешните войни винаги отслабват една партия. Не бива да го допускаме.
почерненото: лъжа. не търси консенсус или разбирателство. точно неговите поддръжници тръгнаха да мърсят и плюят след пленума.
подчертаното: държи се като проповедник, а забравя, че конфликтът го разпалва именно той.
- Кажете ми, като не сте единни вътре в партията, като се занимавате все със собствените си проблеми и драми, как очаквате хората да ви повярват, че можете да работите за тях?
- За съжаление, това е логичен и болезнен въпрос след случилото се на последния пленум. Знаете, на заседанието предложих да излезем обединени и бързо да приключим процеса, за да влезем в ефективна кампания. Вместо това влязохме в сценарий на налагане на решения. Въпреки всичко продължавам да вярвам, че разединението е слабост - съединението прави силата.
почерненото: лъжа. предложението на станишев беше противоуставно и целеше само и единствено да му гарантира място напред в листата.
подчертаното: както вече отбелязах, конфликтите ги разпалва той. така че ако си вярва, то излиза, че нарочно отслабва партията си.
обаче на теб ти харесва. тва състяние - да ти харесва да те лъжат - сигурно си има име.