Лиляно, ти да не си Панделиева?
Който няма пари, ДГД.
А?
А ти ако останеш без пари, кво ще правиш? Мислиш, че си безсмъртна и недокосната от нещата ли?
дръж се сериозно, кайли!
прочети моля, мнението ми от 14.41h и ще установиш,че пиша за огромно пилеене на ресурс, което налага, когато осигурен човек има нужда от лечение, да плаща голяма част от него
няма нужда от 22 болници в Бургас, камо ли от две университетски
няма нужда от непрекъснат хленч за недофинансирани медицински дейности
има необходимост от оптимизиране, от система, в която финансовият мениджмънт да не е докторска грижа, но пък пациентите, респективно парите да отиват при най-добрите
не знам обаче, дали е възможно, какво ще се случи с отгледаните в тази система кадри, с това отношение към работата
и за пример, ще ви разкажа само един фрагмент от няколкомесечното ми опознаване на системата
получавам от джипи направление за невролог, оплакванията ми са спешни, изследванията ,които имам до момента -не добри
отивам при невролога, аз казвам три думи , той казва -ами трябва рентген и кръвни изследвания, ама нямам лимит за този месец
плащам ги, връщам се при невролога, той започва да пише рецепта, виждам,че е за същите лекарства,които и до тогава съм приемала, той се поправя, пише друга
вика ме след пет дни, за други изследвания и да смени лечението
отивам - трябва скенер ми казва той, ама няма лимит
добре ,плащам си го и се връщам на следващия ден
неврологът е излязъл в отпуск за 3 седмици, докато се върне срокът на направлението ми изтича, джипито не може да ми даде две направления за невролог в един и същи период
боли ме много, това което ме боли, мъжът ми е бесен, забранява ми да се занимавам с тези повече и ме кара в Сф
и да - консултират ме веднага, нов скенер, нови изследвания ,
и да ще ме лекуват при тях,но за да постъпя в болницата им трябва направление от джипито, или невролог
такова,каквото аз вече имам, нали помните, в джоба на излезлия в отпуск
намерихме решение разбира се, но не е по джоба на всеки